De slachtoffers. Geen leuke foto’s

Deze jongen stond op het dak van zijn huis te kijken toen er een raketaanval was geweest. Toen kwam er een tweede raketaanval. Zijn been moest worden geamputeerd, en er zitten nog granaatscherven in zijn hoofd. Zijn familie heeft het moeilijk met hem. Hij is erg agressief. Hij is zijn zusje met een vork te lijf gegaan. We weten nog niet of hij agressief is door het trauma, door de hersenbeschadiging of beide.

kind1

kind2

Deze jongen werd in zijn hoofd geschoten. Zware hersenbeschadiging. Hij kan niet meer praten en reageert bijna nergens meer op. We denken niet dat hij nog lang zal leven. Ons Palestijnse team vindt het moeilijk om dat tegen zijn verdrietige vader te zeggen, die zijn zoon elke dag verzorgd, hem luiers om doet en hem geduldig voert.

vader

Iman

En beter nieuws. Dit is Iman. Ze werd door een tank neergeschoten toen ze van school naar huis liep. Gelukkig kon ze op tijd naar het ziekenhuis worden gebracht. Zelfs haar been kon worden gered. Zie de volgende foto: ze loopt weer een paar stapjes, en dat zonder krukken.

man2

De organisatie in Gaza die wij ondersteunen met geld en trainingen verzorgt driehonderd van zulke kinderen en hun families.

10 gedachten over “De slachtoffers. Geen leuke foto’s

  1. Ik vind het wel erg om kinderen zo te zien. Ik weet wel hoe het is want ik heb er zelf een maar die van mij is niks ernstigs.
    doei Samantha

  2. Zolang de wereld toestaat dat Israel gebieden bezetten dus de palestijnen verjaagd van hun grondgebied met hulp van de USA en hun wapens zal het zo blijven . In WII hadden wij hollanders die tegen de bezetters vochten de duitsers..en..die noemden ons ..terorristen..Nu staat er in elke plaats in Nederland een stanbeeld ter herinnering aan…vul maar in Het is triest dat ook de hollandse overheid achter de Israelie,s staan

  3. ik werd erg geraakt door de jongen die in zijn hoofd was geschoten.
    wie doet nou zoiets en ook zo zielig voor zijn vader wat zal die het moeilijk hebben.

    doei groetjes anne-maaike

  4. het zijn echt zielig foto’s en verhalen 🙁
    mens wie doet nou zoiets
    ik hoop ook dat als weer goed komt met die jongen die in zijn hoofd is schoten ook erg zielig voor zijn vader 🙁
    🙁

  5. Ik vind het onacceptable dat zoiets gebeurd in de wereld en dat er niks tegen wordt gedaan dit doet me denken aan de joden in de 2e wereldoorlog hoeveel palestijnse kinderen en mannen en vrouwen moeten er dood voordat het STOPT duizenden miljoenen palestijnen

    maar spijt komt altijd te laat …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *