Lenin verkocht

oranje 6

We hebben de originele Russische poster van Lenin van de buurvrouw verkocht voor 10 euri. Ikzelf heb 13 euri over gehouden aan de verkoop van 26 boeken. Maar niemand wou het slabestek. Niets leukers dan achter een tafeltje zitten en mensen kijken. Een amerikaanse meid was d’r vriendje kwijt. Ja, hij zit in een café op me te wachten, een café in de Jordaan, weten jullie misschien waar ik heen moet? Je komt op zo’n dag opeens met mensen in gesprek die anders straal langs je heen lopen. Eeen grote inburgeringscursus, zeg maar.


oranje 1

oranje 2

oranje 3

oranje 5

3 gedachten over “Lenin verkocht

  1. Fijn dat je ook op de vrijmarkt zat.
    Normaliter doe ik dat ook bij ons (Drachten) en het is altijd weer leuk om met zoveel verschillende bekende en onbekende mensen te kunnen kletsen.
    Helaas kon ik dit jaar niet door rugklachten. Spijtig.

  2. Anja,
    Bij ons in Alkmaar kan men elke week terecht bij een vaste vlooienmarkt. Omdat ik nu werkloos ben, breng ik regelmatig het overtollige huisraad naar toe. Ik ben dan niet oranje uitgedost en de rest van die arme mensen (de kopers) ook niet. Daar leer je echt te socialiseren en zie je hoe de minima het moet rooien en overleven.

  3. Anja; wat je hier nu hebt gedaan, dat is de toekomst van de Nederlandse economie; de handel in 2e hands spullen. De overige bedrijvigheden nokken allemaal naar het goedkope buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *