Rafah (2)

Vanochtend vijf doden in Rafah. Vanmiddag nog tien acht.

gewond kind 2

gewond kind 1

Bericht van Amira Hass: vanmiddag demonstreerden zo’n drieduizend Palestijnen tegen de invasie, toen er vier raketten werden afgeschoten op de menigte. Tien doden, waaronder vooral vrouwen en kinderen, zestig gewonden. Het leger zegt dat ze alleen als waarschuwing hebben geschoten, maar dat er iets mis is gegaan. Als tegemoetkoming werd de weg even geopend om ambulances door te laten.
In Gaza is de noodtoestand afgekondigd. De ziekenhuizen kunnen de toevloed van gewonden niet meer aan.

8 gedachten over “Rafah (2)

  1. Tsja,

    En Nederland (bang om door het CIDI voor “anti-semiet” te worden uitgemaakt?) blijft zwijgen …

    Overigens, ik heb op m’n website ook wat kritische stukjes over de politiek van de Israelische regering staan, en werd n.a.v. deze stukjes voor “anti-semiet” uitgemaakt.

    Misschien gebeurt dit wel met opzet. De meest effectieve manier om anti-semitisme te bevorderen is mensen die dit niet zijn – en terecht kritiek op Israel hebben – voor “anti-semiet” uit te maken. Mocht onverhoopt blijken dat je een jood bent dan is het een geval van “zelfhaat”, aldus de figuren die je dit toevoegen. En zo komen er dan in een dergelijk vergiftigd klimaat – zo hopen bepaalde bedenkelijk rechts/religieuze kringen – méér Joden naar Israel.

    Zie ook: http://wesker.web-log.nl/index.log?ID507840

    Mazzel & broge, Evert

  2. Goed, kleine correctie,

    J.P. Balkenende heeft een (timide?) protest laten horen.

    Mazzel & broge, Evert

    PS: In de link hierboven moet tussen ID en 507840 een = teken. De “editor” van deze weblog ‘vreet’ dat kennelijk niet.

  3. Waar heb ik deze vreselijke beelden eerder gezien?? Jenin,Nablus en na een paar maanden is iedereen het weer vergeten en vraagt zich verbaasd af waarom de bewoners van het Midden Oosten het Westen zo haten.

  4. Diep walgelijk om op demonstrerende mensen raketten te richten die op scherp staan. Anja beschreef eerder al, dat de PvdA er Koenders het niet nodig vond om een debat hierover te houden.

    Het wordt tijd, om al dit soort gedragingen van zogenaamd linkse vertegenwoordigers te onthouden, om het bij de volgende verkiezingen hen weer voor te houden als Wouter Bos weer met een brede grijns en een holle leuze op de borden prijkt. Wat daar gebeurd, is immoreel, maar wat hier in Den Haag gebeurd is volstrekt niet minder immoreel!!

    Ik weet het; ons volk krijgt altijd de regering die het verdiend…

    het is tijd voor de revolutie

  5. Het “foutje”, zoals een vertegenwoordiger van de Israëlische regering de moord op een tiental Palestijnse demonstranten omschreef, heeft wereldwijd tot afkeurende reacties geleid. Ook premier Balkenende deed een duit in het zakje. Helaas ging zijn kritiek grotendeels verloren in het geraas van vliegtuigmotoren op Schiphol, klaar voor weer een volgende lading Amerikaans wapentuig richting het beloofde land.

  6. Ik hoorde vanavond op het radionieuws dat Ierland als voorzitter van de E.U. een zeer krachtige veroordeling heeft gegeven over het geweld in de Gazastrook, dat het moedwillig doodschieten van kinderen nooit, NOOIT te rechtvaardigen is. En de israelische regering reageerde woendend, vond deze reactie walgelijk. Kan Ierland niet langer voorzitter blijven, ik heb bepaald niet veel vertrouwen in JP c.s. in die rol straks

  7. Israel schiet op demo in Gaza, USA schiet op familiefeesten in Irakese dorpen, dicht tegen het inmiddels door handelsbeperkende USA sancties getroffen Syrie. De ‘verdwaalde’ bommen op braakliggend Iran’s grondgebied vergeten? Waar ken ik dit destabiliserende scenario toch van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *