Rafah (9)

In de Gazastrook gaat weer alles zijn gangetje, nadat ‘Operatie Regenboog’ is afgeblazen, en de pers is vertrokken. Dus werden er maar drie Hamasleden vermoord. Zeven burgers gewond, waarvan drie ernstig. Onder de gewonden een vrouw en twee kinderen.
Zaterdagnacht, om 12 uur, begon het leger vanuit gevechtshelicopters te schieten op een woonwijk in Rafah. De mensen vluchten met hun kinderen de straat op. Daarna, om 2 uur ’s nachts, trok het leger weer binnen met tanks en bulldozers, en verwoestte nog 20 huizen.
Het leger zegt dat ze ‘leegstaande huizen’ opbliezen die door terroristen werden gebruikt.

In Ha’aretz is te lezen dat het leger van plan was om tijdens de operatie 3000 huizen te vernietigen voor de uitbreiding van de ‘Philadelphia Road’, maar de doden en vluchtelingen die te zien waren op de tv, en de er op volgende kritiek – Amerika onthield zich van stemming bij de VN resolutie om de operatie af te keuren en dat hadden ze nog nooit eerder gedaan- maakten dat Sharon zijn troepen terugtrok voor de operatie was voltooid. Dus nu doen ze het weer gewoon zoals ze het ervoor deden, een beetje stiekum, ’s nachts, niet met honderden maar tientallen huizen tegelijk. Twintig huizen, een paar doden maar, dat worden hoogstens kleine berichtjes in de krant. Wie maakt zich daar druk over?

Eén gedachte over “Rafah (9)

  1. …als wij voorzicht ons vingertje wijzen, dan maakt heel Israel minnend zich er heeeel erg druk over…
    Dat wij zo voorzichtig dat vingertje wijzen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *