Mededeling van de PS i.o.

Mededeling van de PS (Partij van Staartigen in oprichting)

Zo’n handige staartloze tweevoeter dacht slimmer te zijn dan ik, Josephine, en wijst ons er op dat je niet tegelijkertijd voorzitter kan zijn van de Eerste en van de Tweede Kamer. Nou, daar hebben we een andere visie op.
a. Dat maken we zelf wel uit. We laten ons door neo-kolonalistische tweevoeters de wet niet voorschrijven.
b. Jullie weten niets van onze cultuur.
c. Kobus is nog niet aan het voorzitterschap toe.
d. Jan Marijnissen kan ook voorzitter zijn van de partij en van de fractie.
e. Ik heb negen levens.

Josephine, aanstaand voorzitter van de Eerste en Tweede Kamer der Staarten-Generaal
Leden: Kobus

8 gedachten over “Mededeling van de PS i.o.

  1. Als je geen slimmere reactie kunt geven dan dit??????

    Wie is dan een neo-kolonalistische verstandsloze tweevoeter

  2. Beste Josephine,

    Ik wil je graag uitnodigen om een hapje met mij te gaan eten. Op die manier kunnen wij eens kennismaken. Je weet inmiddels dat ik altijd prijzig voer eet, dus aan de kwaliteit behoef je niet te twijfelen.
    Hoe herkennen wij elkaar? Nou, ik heb een niet al te betrouwbare uitstraling, maar tweevoeters hebben daar over het algemeen geen probleem mee (hoe heet die tweevoeter in Italië ook alweer), dus waarom zou dat voor ons een probleem moeten zijn. Je herkent me dus aan mijn onbetrouwbare blik.
    Ik beloof je – maar vertrouw mij niet – dat ik mijn nagels in elk geval niet in je kattenbillen zal zetten.
    Vind je het wat, samen Bilderbergen? Ik zal je helpen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer in te pakken en een troonspositie voor je te regelen.
    Maar dan moet je wél een beetje luisteren en een beetje aardig zijn, hoor!

    Boeke

  3. Dag Josephine,
    En Dag Kobus, Boeke, Salah Eddin, Gonzo en Lassie,

    Nou t’is wel ingewikkeld zeg, zo’n Staarten Generaal! We hebben een kroelsessie gehad waarin onze tweebening heel veel woorden gebruikte uit de amptnarei, of zo? (moet dat woord toch eens gaan opzoeken in de boeken hier!)
    Komt het er gewoon op neer dat we een club gaan zijn die het voor het zeggen heeft .. áls ze ons leuk vinden!? En dat is wel héél wat, vinden wij!
    Krijgen we het dan ook voor het zeggen wanneer en hoeveel en welk lekker eten en aandacht we krijgen en over waar wij heen mogen? Geen dichte deuren meer .. ook de voordeur uit .. ?
    Of, eh, mogen we er dan niet meer in .. mm-mjauw .. moet ik nog even over denken of ik dat dan wel wil ..

    Josephine, jij wil vooraan zitten in onze club, eh in allebei onze clubs? Hmauw, weet je; Metaxa vind dat niet zo erg, die is heel groot en kijkt zó over jou heen en hij heeft al bijna een jaar geen poes meer gezien … en hij zegt dat hij dat wel met jou ‘regelt’, wat hij daar ook mee bedoelt ..
    Maar ik ben nog geen drie kilootjes groot en heb geen flauw benul van wat Metaxa bedoelt .. eh, gaat hij om jou heen of óver jou heen lopen of zo? Zo klonk het wel weet je ..

    Ik vind het allemaal errug belangrijk klinken wat ik heb gehoord over al die kamers, maar ik kan niet zo goed bedenken wat we als PS dan met al de voorstellen moeten doen.
    – Salah Eddin. Waarom wil jij dat we een leger hebben, dat is toch iets waarmee je iets kapot maakt? Heb ik gehoord tenminste ..
    – Boeke, ben jij een staartige die op die Desillusioni-tweebenige uit Italië lijkt? Niet van uiterlijk natuurlijk, maar wat/waarom dan wel? En ga jij ook wat met Josephine doen?
    – Gonzo en Lassie? Hallo! Hebben jullie het commando ‘blijf’ gekregen of zo? Of, eh, Josephine, weet jij dat? Mogen zij misschien geen lid worden van hun tweebenige??

    – En Kobus. Hi! Prr, wat we over jou horen als gewoon lid van onze twee clubs, daar hebben we geen enkel commentaar op, in tegendeel.
    Metaxa en ik willen je uitnodigen tot een knuffel-en-was-sessie, gewoon als drie ‘rooien’ bij elkaar. Bij ons op het balkon? Er schijnt een lekker zonnetje te komen dit weekend.
    Dan kunnen we eens op informele wijze communispinnen over ‘de rest’ die zo ageert nu ze partijlid willen worden.
    Whiskas? Of Athena? Jouw rooie koppie zal onze tweebenige wel zover krijgen!

    Van ons rooien: Hoe dan ook, we gaan voor een prrrr-ima PS!
    Kopje van Metaxa en Dorus!

  4. Dag Dorus,
    Kijk als je de cv van Josephine kent,moet je toch toegeven dat ze een vandaal is.Die heeft bescherming nodig straks,want als ze in het openbaar moet zie ik haar niet rustig naast de ravage zitten wachten totdat Meul een leuk kiekje van die compositie neemt.De ME gaat daar beslist niet op wachten,dus moet er iemand ingrijpen.Gesnopen.
    Gr.
    Salah Eddin

  5. Dag Salah Eddin,

    Yaah, klopt, we hebben allemaal gezien hoe Josephine oefent op tulpen en eieren en hoe ze weet in te breken in een afgesloten slaapkamer.
    Maar we hebben ook kunnen zien hoeveel pretenties zij heeft; zij is het divaatje in ‘huize Meul’ met haar tabby langhaar-pretenties en dat lijkt ons nogal makkelijk met als enige competitie in huis Kobus – over wie we overigens nog helemaal niets aan te merken hebben.
    Maar om nou een leger te moeten hebben voor onze voorzitster, àls zij het al wordt, want we zijn nog steeds een partij i.o. Ik heb mij laten vertellen dat wij straks als leden ook iets in te brengen daarover, niet?
    En had je dan bedacht dat dat leger ons of de maatschappij tegen onze aspirant-voorzitster moest beschermen, of juist haar persoonlijk moest beschermen? En tegen wat dan?

    Hoe radicaal we ook zijn, ja, Metaxa en ik ook zijn het grotendeels eens met haar stellingen: Daar hebben we toch geen leger bij nodig?
    Metaxa, als rasechte Griek, verheugt zich juist zo op parlementse democratie en verkiezingen ..
    En hij is groot en sterk, ziet geen enkel gevaar in Josephine. Jij wel? Je bent ook een stevige?

    Kopje,
    van Metaxa en Dorus.

  6. Sorry hoor, dat ik ook even van me laat horen. Maar ik maak me een beetje zorgen over Josephine die veel te hard van stapel loopt, en hoe zal ik het zeggen: zo kattig is. Een beetje te fanatiek. Geen bruggen bouwen maar meteen een guerillaoorlog tegen de tweevoeters en alles wat nog een multiculturele samenleving voorstaat. Een beetje doorgeschoten feminisme zegt Meul, onze huisgenoot, en die kan het weten, ook al is ze maar een mens.
    Ik heb met Meul een prima relatie, er zijn best ook tweevoeters die er wat van snappen. Maar ik gooi dan ook geen eieren op de grond en ik vermoord de tulpen niet.

    Ik wil ook graag die Abeltje in de partij, de hulphond van de SP. Die is kwa hond prettig overzichtelijk, want ik hou niet zo van honden als ze groter zijn dan wij. Dan denken ze meteen dat ze belangrijker zijn. En dan hebben we meteen iemand om te flyeren, want wij mogen van Meul niet naar buiten. Maar ik weet niet of dat ruzie wordt met Josephine, die zegt: ze hebben wel staarten maar dat domme gekwispel hoeven wij niet in de partij.
    Dus zeg het nog niet tegen Josephine, maar als er straks verkiezingen zijn voor het voorzitterschap, stem dan maar op mij, Kobus, bruggenbouwer. Als er verkiezingen zijn want ik weet nog niet of Josephine dat goed vindt.
    Kobus

  7. Hallo Boeke, ik zou best een afspraakje willen maken maar wij staan permanent onder huisarrest, alsof we Palestijnen zijn. Meul zegt dat het voor ons bestwil is dat we nooit naar buiten mogen. Nou dat zegt Sharon ook. En Kobus vindt alles goed wat Meul doet. Watje. Dus misschien is het nog niet zo’n slecht idee van Salah Eddin om een leger te hebben. In kan mijn eieren en tulpen intifadaatje misschien al een beetje opvoeren. Behalve dat Kobus vindt dat je binnen de grenzen van de parlementaire democratie moet blijven, maar dat is een opportunist, die wil blikjes en niet van het bed afgegooid worden.
    Boeke en Salah Eddin, stuur eens een foto.

  8. Lieve Josephine,
    Jij ziet tenminste in dat met dat twee benige gespuis niets te bereiken valt zonder leger,als je enige kans van slagen wilt hebben.Ik mag jouw terroristische acts wel.Alleen zullen die wel weer een reactie over zich uitroepen en de meeste twee benige grijpen dan meteen naar dodelijk materiaal.Wij hebben alleen onze klauwen maar,dus hebben we een heel leger nodig.Als de Palestijnen,die je heel ter zake kundig aan voert ook een beetje behoorlijk leger hadden gehad,zaten ze nu ook niet achter een muur.Maar natuurlijk moet jij ook beschermd worden.Meul zal toch wat water bij de wijn moeten doen,als jij voorzitter wilt worden,want dat kun je niet vanuit de slaapkamer en keuken regelen.Je zult er toch vroeg of laat op uit moeten meid.Daar heb je hulp bij nodig.Jouw opper cipier zal zich ook niet zonder slag of stoot gewonnen geven.Ik hoop dat deze uiteenzetting gelijk alle vragen van vorige schrijvers beantwoord.
    Met respect,
    Salh Eddin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *