Mooi weer dipje

Nog even mooi weer. Dus buiten. Dus wel nadenken maar niks opschrijven. Je weet maar nooit of dit niet de laatste mooie dag is voordat hier de winter valt die een half jaar duurt. Ik heb nogal bezwaar tegen het design van de seizoenen hier. We doen net alsof de winter maar drie maanden is. Maar als hier de boel eenmaal grijs en kaal is dan gaat het maar door, dan hebben we de gezellige tijd gehad als iedereen de kachel weer aan doet, en dan krijg je nog januari, en februari en maart. Met niks geen groen behalve bij de groenteboer. Ik vind dat dus te lang maar weet niet waar ik mijn beklag moet doen. God luistert alweer niet. Die zegt: jullie verprutsen zelf het milieu, moet ik het dan weer opknappen?
Affijn.
Misschien laatste aflevering van ‘vakantie in eigen land’.
Uitzicht vanaf een terras in Bergen aan Zee tegen zonsondergang.
Morgen weer wat verstandigs.

Bergen aan Zee

7 gedachten over “Mooi weer dipje

  1. Nee, die almachtige God had ik al weggedaan. Dit is meer de ‘wat vind je er zelf van God’ en ‘ik heb je toch gezegd wat je doen moet God’. Over het weer gaat Ie niet meer zegt Ie.

  2. Och,

    Het is maar hoe je het bekijkt. “Saai” kan je ons klimaat niet noemen. Een plek als Bermuda, dat is saai (behalve als je een hurricane over je dak heen krijgt – het andere uiterste). Het hele jaar door warm en zonnig.

    Maar goed. Ik ben meer een liefhebber van (wat meer extreem) winterweer. Zo’n blizzard à la 13-14 februari 1979, of een lekker “polar low-tje” à la 2 januari 1979 waarbij je t.g.v. de zware sneeuwval de overkant van de straat niet meer kan zien.

    Maar ja, met het warmer worden van ons klimaat wordt de kans op zulk spektakel (helaas) steeds kleiner. (We krijgen nu alleen nog maar van de wipkippenwatjeswinters)

    Zo, en nu ga ik verder met het schrijven aan een vakbondspamfletje voor 2 oktober. a.s., want daar was ik mee bezig.

    Mazzel & broge, Evert

  3. Ik ben ook een erge voorstander van even echt lekker intense winter, goed guur, en vroeg donker, of met echte sneeuw en ijs, voor het contrast, en hoe lekker het dan is om met koude oren en neuzen de kroeg in te stappen, mijn bezwaar is dat er zoveel grijze kale suffe maanden zijn met van dat klamme dreutelweer.

  4. Kom dan eens de seizoenen in Beijing beleven: bloedhete zomer onder een deken van smog, zeer korte en mooie herfst, ijzig koude winter met misschien een miezerig sneeuwlaagje en erg veel kale bomen en erg veel grijsheid, een zeer korte en vlammende lente….
    Ja, de kroeg dat doen wij dan ook maar. Belgisch bier en daarna samen knus in de Auping.

  5. Ik zie er wel wat in: lekkere zomer plm 23 graden, en dan gelijk een echte winter met sneeuw en ijs. Niks halfslachtig gemiezer meer. Maar gaat god daar niet meer over? Begint zij nu ook al verantwoordelijkheden naar de markt af te schuiven? Mooie boel.

  6. Ik dacht dat je bedoelde dat het zo’n onzin is dat het lijkt alsof in Nederland de gezelligheid na december ineens op hoort te houden. Als kind was ik ieder jaar weer teleurgesteld als moeder al die leuke kerstversiering op 2 januari bliksemsnel verwijderde, waarna het leek alsof het er nooit was geweest. De tijd daarna was vreselijk, tenzij er natuurlijk geschaatst kon worden, maar dat gebeurde maar eens in de tien jaar langer dan een week.
    Ik heb dat nog steeds: januari, februari, maart … ik zou het liefst in winterslaap gaan, zo saai…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *