Dagje ROOD

Rage

Terwijl de tweede kamer fractie en medewerkers zich in Oldambt zaten te bezinnen, deed Rood ROOD hun eerste ledendag. Doel: meedenken over de toekomst van RoodROOD, wat worden de speerpunten, hoe wordt de onderlinge communicatie beter, hoe die naar potentiƫle nieuwe leden, hoe bereik je scholieren.

Ledendag 1

Ledendag 2

Ledendag 3

Vijf en veertig mensen hadden er hun zondag voor over. Er werd serieus en geconcentreerd gewerkt. Leuke ploeg mensen. Veel diversiteit: scholieren, werkende jongeren, studenten.

Ledendag 4

Ledendag 5

Ledendag 6

Ledendag 7

Ik was gevraagd als dagvoorzitter. Dat vond ik om twee redenen er leuk: omdat ze mij vroegen. Toen ik hun leeftijd had vertrouwde ik niemand boven de 30. En terwijl ik bijna het dubbele ben vroegen ze mij om hen te komen ondersteunen. Ze hechten erg aan hun onafhankelijkheid, zijn wel deel van de SP maar volgen die ook kritisch, maar dat vanzelfsprekende alles wat ouder is dan wij is verkeerd zit er helemaal niet meer in. Dat is winst. En ten tweede vind ik het erg leuk om Rood ROOD te volgen, want tenslotte zijn zij onze toekomst. Als Driek, de voorzitter, het zonder excuses en grapjes heeft over het feit dat ze bezig zijn voor een betere wereld dan zit ik echt te genieten.

4 gedachten over “Dagje ROOD

 1. Als we met ROOD de ‘rage’ kunnen omzetten in positieve energie iets te veranderen in deze wereld, dan wordt de stelling over het middel (wij, ROOD en de SP) en het doel (socialistische maatschappij) heel duidelijk en tastbaar!

  Leuk dat je er was, Anja. Je zult met Alejandra moeten strijden om de titel ‘ROOD-oma’.

 2. Hoi Anja,

  Leuk stukje.
  Was zeker leuk dat je de dagvoorzitter was.
  Volgend jaar weer?

  Groet Marco (ROOD Delft/Den Haag)

 3. ROOD met hoofdletters, natuurlijk, heb ik meteen verbeterd. Dank.
  Renske, als je van Alejandra nou een ROOD mama maakt, dan doe ik de oma.
  En als jullie me nog eens vragen, graag. Maar misschien is het dan tijd voor een opa of een oom?
  Remi Poppe was er trouwens ook, om een werkgroep te begeleiden. Zo te zien had hij er net zoveel plezier in als ik.
  ROOD heeft een boel familie.

Reacties zijn gesloten.