Communicatiejunk

Ik was toch van plan om drie dagen niks te doen en alleen een uurtje de weblogklanten bedienen via de laptop. Laptopje in het ongerede. Toestanden over Arafat. Ik kijk tv. Bertus Hendriks en Ruud Hoff weten tenminste waar ze het over hebben. Maar Barend van Barend en van Dorp duidelijk niet, die denkt echt nog dat als Arafat dood is er een andere leider kan komen ‘waar wel mee te praten valt’. De onnozelaar. Mijn vingers jeuken om weer een stukje te tikken, hoewel ik al vaker over Arafat heb geschreven. Maar vriendin zit op me te wachten om weer te gaan dobberen (we zitten in Arcen, niet in Valkenburg en ook niet in Maastricht, tussen vele bejaarden en oudere echtparen met reumatische aandoeningen en een enkel jong stel dat meer zoent dan zwemt, voertaal duits en limburgs) want we zijn even langs de dichtstbijzijnde van der Valk gereden waar ik haastig mijn mail op kan halen en de commentaren door kan sturen en de kranten kopen. We zijn communicatiejunks geworden, ik kan geen dag meer zonder. Morgen weer naar Amsterdam. Dan hebben we gelukkig weer het gewone hectische leven met de hele dag mail, internet, mobiel, tv, kranten, radio en dan ook nog een beetje gewone post.
Dag dag

3 gedachten over “Communicatiejunk

  1. Anja,

    Om aan het “communicatie junk zijn” te ontkomen is er maar één radicale oplossing. Ga, zonder de mogelijkheid om door de ANWB alarmcentrale te worden achterhaald, op een verre – en in ieder geval geïsoleerde – bestemming op vakantie.

    Zie b.v. http://www.euronet.nl/users/e_wesker/berg.html (mijn tochtenlijstje sinds 1983). M.n. Groenland of noord Lapland (dat waren vaak solo tochten) voldoen uitstekend voor dat doel (niet àl te lang, maar wel even helemaal weg!).

    Mazzel & broge, Evert

  2. Leg dan nog een keer uit over Arafat voor de onnozelaars, zoals ik. Ik lees niet alles wat je schrijft (mens je bent niet bij te benen) en snap lang niet alles. Je verwacht toch hoop ik niet dat iedereen alles hierover snapt na één keer lezen?

  3. Junks lopen altijd ’t risico van een overdosis – dat weet je toch? Let op regelmaat! Als je meerdere middelen gebruikt, en dat lijkt me hier wel het geval, wissel dan verstandig af. De combinatie krant/internet heeft soms twijfel als bijwerking. Met name weblogs kunnen tot verhoogd geprikkeldheid en rode vlekjes leiden. Pas op met hypes. Sla er zo mogelijk eens een paar over. De zogenaamde ‘wanen van de dag’ zijn een belangrijke risicofactor. Misschien dat we ernaar zouden moeten streven die op te sparen tot één jaarlijkse, feestelijke Dag van de Waan. Op die manier moet het toch mogelijk zijn om van je verslaving te blijven genieten? Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *