Tegeltje Twee

Het verslag van een hele erge goede avond in Hilversum, stadsdebat, komt er aan.
Ondertussen alvast een nieuwe tegeltjeswijsheid om iedereen bezig te houden.

Tegeltwee

6 gedachten over “Tegeltje Twee

  1. Oke, in principe is iederen verantwoordelijk voro zijn eiegen geluk. Maar dit tegeltje legt de oorzaak van ongeluk uitsluitend bij onszelf. WIJ willen teveel en te snel. Zo zit het natuurlijk niet met de miljoenen mensen op de wereld die ongeluk en onrecht wordt aangedaan. Of dichter bij huis: het minimabeleid, de kaalslag in de gezondheidszorg, het asielbeleid van minister Verdonk, maken het voor de betreffende groepen mensen wel heel moeilijk in hun geluk te voorzien.
    En denk aan ongeluk waar niemand iets aan kan doen – bijvoorbeeld het overlijden van een geliefde…
    Beetje te makkelijk.

  2. Dit is natuurlijk een veel te beperkte visie op de oorzaken van gevoelens van ongeluk. Het gaat hier alleen over het nastreven van iets. Maar de oorzaken kunnen van heel verschillende aard zijn. Wat b.v. te denken van het verlies van een geliefde of voorbijgaan van een liefde? Nee, deze haalt een dikke onvoldoende bij mij!

  3. Prachtige waarheid. En zo’n veeg naar het kapitalisme.
    Bezit maakt niet gelukkig. Het streven ernaar dus ook niet.

    Wij leven in een maatschappij waarin alles meer, beter, sneller, duurder, mooier, moderner moet. In andere woorden: niets is goed genoeg. Hoe verwacht je daarin ooit gelukkig te worden?
    Ik benijd de culturen waar men tevredenheid kent.

  4. De maatschappij is niets anders dan een weerspiegeling van wat zich in ons bevindt. Alle conflicten in jezelf kom je onherroepelijk tegen buiten jezelf. In b.v. je partnes, collega of samenleving. Door wat zich buiten jou afspeelt met respect te behandelen, leer je tegelijkertijd een aantal delen in jezelf te accepteren. Als je tevereden bent met jezelf zul je een tevreden sameleving scheppen.

    Liefde is zelfemancipatie en zelfrealisatie die zich weerspiegelt in een harmonieuze omgeving waarin meer en meer vrede komt.
    (Eric Schneider)

    Durf jij naar binnen te kijken???????

  5. Ongeluk waar niemand wat aan kan doen, bijvoorbeeld het overlijden van een geliefde valt onder categorie 2: Meer willen dan je is toebedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *