Prijs voor Ozden

Een prijs voor Özden Kutluer. Heel erg verdiend.
Ik kom Özden natuurlijk wel vaker tegen in het circuit. We waren nog samen naar Palestina en Israël, met de vrouwengroep van Unitied Civilians for Peace.

Gefeliciteerd Özden!

Ozden Kutluer

Het persbericht:
Özden Kutluer ontvangt Liesbeth van Dorsser Keus prijs

Op internationale Vrouwendag ontvangt Özden Kutluer-Yalim de Liesbeth van Dorsser Keus prijs voor haar tomeloze inzet voor vrouwen en migranten vrouwen in het bijzonder. Zowel in haar professionele als maatschappelijke leven heeft zij zich ingezet voor de emancipatie en educatie van migranten vrouwen in Nederland. Als directeur van de Vrouwen Vakschool in Amsterdam heeft zij ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onderwijs voor vrouwen op het gebied van niet traditionele beroepen.

Verder is zij zelf een duidelijk voorbeeld van een vrouw die geïntegreerd is in de Nederlandse samenleving. Daarnaast zet zij zich actief in de positie van en de mogelijkheden voor vrouwen in Turkije te verbeteren.

Özden Kutluer-Yalim is onder meer lid van het bestuur van Tiye International en lid van Raad van Advies van de Start Foundation, een fonds dat streeft naar een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Zij treedt op als mentor voor jonge Turkse vrouwen en houdt zich bezig met de ontwikkeling van (internationale) projecten die gericht zijn op verbetering van de positie van vrouwen. Daarnaast was zij één van de oprichters van Toplink, de databank voor deskundige vrouwen en maakte onder meer deel uit van de Stuurgroep Allochtonen Beleid van de Nederlandse Politie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij heeft deelgenomen aan de VN Wereld Vrouwen Conferentie in Nairobi in 1985, Beijing in 1995, Beijing+5 in New York en is ook nu weer betrokken bij de voorbereiding van Beijing +10. Daarnaast nam zij deel aan VN Conferenties over de positie van vrouwen en tegen racisme.

De Liesbeth van Dorsser Keus prijs is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door Business and Professional Women the Netherlands aan :
· Een vrouw die op een geheel eigen manier inhoud geeft aan haar werk en daardoor een voorbeeldfunctie heeft voor andere werkende vrouwen
· En/of een vrouw die vrouwen in achterstandssituaties heeft geholpen zelfstandig te worden (letterlijk of figuurlijk, financieel of mentaal).

De vorige winnares was Annemarie Jorritsma, de huidige burgemeester van Almere. Als vice premier bereikte zij de hoogste positie ooit door een vrouw bekleed in Nederland. Als minister van Economische Zaken gaf zij leiding aan de eerste vrouwelijke handelsmissie naar Berlijn.

4 gedachten over “Prijs voor Ozden

  1. I am so proud of her!! We need more and more people like her for the world peace, for women and overall for human rights…

  2. lang geleden had ik ozden Kutluer via het toenmalige NCB leren kennen. Ik ben er trots op dat een “buitenlandse”vrouw het in Nederland zover heeft geschopt en dat ze een getrouwde vrouw
    zich inzet voor andere vrouwen. Meestal zie je gelukkige vrouwen zich niet zo snel inzetten voor anderen.
    Succes met waar je mee bezig bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *