Palestina/Vlaardingen

Wat weinig mensen weten: dat er een grote gemeenschap aan Palestijnse Nederlanders woont in Vlaardingen. Destijds hierheen gehaald als gastarbeiders voor de margarinefabriek. Nu een geheel ingeburgerde gemeenschap die zich uiteraard nog heel erg betrokken voelt bij wat er gebeurt in het thuisland.
Ga eens kennismaken. Op donderdag 31 maart is er een bijeenkomst waar alle belangstellenden welkom bij zijn. De SP Vlaardingen is ook aanwezig.

Aandacht voor Palestina
Uitnodiging voor het bijwonen van de Palestijnse herdenkingsbijeenkomst
De Dag van het Land

Op donderdag 31 maart 2005 vanaf 19.30 uur organiseert Al – Awda Netwerk Palestina een bijeenkomst in Vlaardingen ter herdenking van “De Dag van het Land”. De dag van het land staat voor het verzet tegen onteigening en verdrijving van de Palestijnen uit hun grondgebieden.
Jaarlijks wordt deze dag door de Palestijnen herdacht. Ook door de Palestijnse gemeenschap in Vlaardingen.

Al – Awda Netwerk Palestina organiseert deze herdenking met verschillende sprekers, muziek, gedichten en tentoonstellingen. Zij krijgt medewerking van ZWO – MOV en Vastenactie.

Door aanwezig te zijn maakt u kennis met de Palestijnse cultuur. Uw aanwezigheid helpt vrede te bereiken in het Midden Oosten.

Voor deze herdenking zijn Palestijnse persoonlijkheden en leden van het Bestuur van Vlaardingen uitgenodigd, onder wie burgemeester T.P.J. Bruinsma en wethouder B. van der Velde.

De avond staat onder leiding van de Palestijnse Maha de Kok.

Het programma is als volgt:

Zaal open vanaf 19:00 uur.
19:30 Opening en een toelichting bij de betekenis van “de dag van het land” worden gedaan door een vertegenwoordiger van Al – Awda Netwerk Palestina.
19:45 Dr. Karma Nabulsi (een Palestijnse hoogleraar aan de Oxford Universiteit over de Palestijnse vluchtelingen en hun organisaties. Zij zal aan de aanwezige leden van de Palestijnse gemeenschap vragen stellen m.b.t. tot hun relaties met hun vertegenwoordigers zowel in Palestina als ook in Nederland.
20:45 Pauze (gelegenheid tot het bekijken van de tentoonstellingen en diverse stands).
21:00 Burgemeester T.P.J. Bruinsma over de Palestijnse Gemeenschap in Vlaardingen.
21:10 Wethouder B. van der Velde over het project “cultureel erfgoed van Palestijnen aan de Waterweg”.
21:20 Han Raeijmaekers vertelt over het project “Van Maasoever tot Westoever” (een project in samenwerking met het Centrum voor OntwikkelingsSamenwerking – COS, ter ondersteuning van noodlijdende Palestijnen in het vluchtelingenkamp Balata nabij Nablus).
21:30 Gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.
22:00 Palestijnse muziek door de zanger Sabri Safwat en gedichten door drie Palestijnse dichters mevr. Bissaan Abu Khalid, dhr. Imad Nijm en de Palestijns Vlaardingse dichter Abu Khalid.
22:45 Afsluiting.

Al – Awda Netwerk Palestina staat open voor eenieder die belangstelling heeft voor de Palestijnen. U kunt lid, donateur of vrijwilliger worden. Voor meer informatie over Al – Awda Netwerk Palestina en over uw eventuele bijdrage kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer 010-2344559. Wij zijn alleen op werkdagen bereikbaar van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats in de zaal van het Albeda College aan de Buys-Ballotlaan 25, 3132 SC Vlaardingen.

Een gedachte over “Palestina/Vlaardingen

Reacties zijn gesloten.