Allemaal gelijk

Een paar honderd mensen gisteren. Het weer werkte niet mee. We staan nog aan het begin van een nieuwe beweging. In mijn speech zei ik het ook: in de jaren zeventig en tachtig, nu veel verguisd, was er veel meer bewustzijn over discriminatie, racisme, intolerantie dan nu. Het is alsof we weer helemaal opnieuw moeten beginnen.
Maar vooruit, dan is dat wat we doen.
Een paar foto’s (de rest komt, ik moet naar Den Haag)

7 gedachten over “Allemaal gelijk

  1. Op het laatste moment besloot ik een rustdag in te bouwen en niet naar de demonstratie te gaan, hoewel ik mij daar eigenlijk niet lekker bij voelde. Toen ik ’s middags op het nieuws hoorde over de nieuwe brandstichting bij een islamitische school in Uden (de tweede keer na de moord op Van Gogh), moest ik nog urgenter denken aan de demonstratie die op dat moment in Amsterdam gaande was. We moeten ons duidelijker en in grotere getale laten zien, dat is wel duidelijk. De volgende keer wil ik er zeker weer bij zijn!

  2. Het was te verwachten. Deze week van opstand en echt tonen dat wij iets anders willen, een wereld SAMEN met anderen, is teloorgegaan doordat de initiatiefnemer vanaf het begin geen enkel plan heeft gehad. Een kreet heeft geslaakt en daarna dacht dat anderen dat wel voor hem zouden gaan invullen.
    Jammer.
    Henk Wichard

  3. Dag Anja, ik heb nog foto’s van zondag. Waar kan ik die naar toe mailen?

    Gr.
    Jan Voorbij
    SP Nieuwegein/IJsselstein

  4. Beste Henk, Helemaal mee eens!

    We kunnen niet denken dat een hand vol subsidie en een kleurige flyer automatisch een anti-racisme beweging gaan catalyseren. We moeten altijd beginnen bij de gene die het hardst gepakt worden en daar het kwaadst over zijn. Het was bijvoorbeeld tekenend dat de demonstratie weinig allochtone jongeren had weten te trekken, meisjes met hoofddoek, jongens die discotheken niet inkomen e.d..

    We mogen de conclusie trekken dat een platform waar veel organisaties op staan niet automatisch ‘breed’ is, maar dat dat gaat over hoe zo’n campagne probeert te relateren aan de mensen buiten het standaard linkse volk.
    We hebben een campagne nodig die hard is over racisme en duidelijk is over wat er nu nodig is. Volgens mij was Samen Vechten beter geweest dan ‘samen leven’. We willen geen campagne die marokaanse jongeren bij voorbaat beschuldigt van homofobie, maar een die problemen bij de naam noemt, geen voorwaarde stelt. In die strijd bouwen we aan werkelijk vertrouwen en respect, dan leren we wel weer samen leven.

  5. Oh wat jammer dat ik niet heen ben gegaan zeg. Ik ben die dag naar de zwarte markt gegaan maar achteraf heb ik er spijt van want ik had beter mijn gezicht in Amsterdam kunnen laten zien. Helaas hopelijk volgende keer beter.

  6. Beste Karwan Fatah,
    Inmiddels is er weer een nieuw iniatief voor een “landelijke” demonstratie. Zie mijn antwoord aan Fatima. Op dit log.
    Ik hoop dat de boodschap aan deze nieuwe iniatiefnemers duidelijk genoeg is.
    Henk Wichard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *