Nacht van de schaamte

Of ik de schaamte niet definitief voorbij was, was de vraag. Nee hoor, die komt weer terug. Als ik naar tolerant Nederland kijk en aan al die politici denk die niet vierkant achter een generaal pardon staan.

Vanavond in de Brakke Grond in Amsterdam is er de Nacht van de schaamte. Voordrachten over schaamte en ethische vragen rond zendingsdrang, kolonialisme en slavernij. Met medewerking van Stef van Bellingen, Frank Westerman, Graa Boomsma, Sarah de Mul, Alfred Schaffer, Tijs Goldschmidt, Marcia Luyten. En ik.

5 gedachten over “Nacht van de schaamte

  1. Ja idioot gewoon dat de meerderheid in de kamer tegen stemde! Te genant voor woorden! Is het al te naief om te hopen dat Beatrix dwars gaat liggen en van zich laat horen? Het is toch een brief aan háár?!

  2. Beste Piet,
    Een van de regels is dat de IND zich moet houden aan de wettelijke beslistermijn. Meestal gebeurt dit niet en overtreedt de IND dus de wet. Voor een groep mensen die al heel lang in Nederland wacht wordt nu aan de koningin gevraagd een royaal gebaar te maken. Niemand verzoekt de koningin de immigratieregels af te te schaffen.

  3. Ongelooflijk dat er nog lieden in dit kabinet zitten die zich Christelijk durven te noemen. Kan iemand mij dat uitleggen? Ik snap daar nl. helemaal niets van.
    En dat Ayaan niet tekent, dat ligt natuurlijk geheel in de lijn van de verwachtingen als je mag gaan dineren met Bush en Sharon.

  4. Beste Piet, ik vind dat er regels moeten zijn voor immigratie maar dat die zeker niet gebaseerd moeten zijn op zo veel mogelijk mensen buitensluiten. Het gaat hier te ver om daar uitgebreid op door te gaan, het is een hele discussie. Hopelijk een andere keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *