Waarom Mohammed geen stageplaats kan krijgen

WAAROM MOHAMMED GEEN STAGEPLEK KAN VINDEN
Een debat over discriminatie op de arbeidsmarkt

Zaal de Unie, dinsdag 7 juni, 20.00 uur.

DEBAT met: Sip Nieuwsma, secretaris sociale zaken bij VNO-NCW; Lida van den Broek, organisatieadviseur en Tamim Chébti, bestuurslid van TANS (Towards A New Start)
COLUMN: Carrie
GESPREKSLEIDER: Awee Prins

Voor jonge allochtonen is arbeidsdiscriminatie een belangrijk thema. Ze vinden het moeilijk een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Het begint al bij het regelen van een stageplek, het vinden van een baan is lastig en dan ondervind je ook nog discriminatie op de werkvloer, klagen de jonge nieuwkomers.

Maar is het wel terecht dat werkgevers zich moeten verantwoorden voor discriminatie, terwijl er toch ook objectieve redenen zijn om allochtone jongeren niet te selecteren? Of moeten we juist onze ogen openen voor het feit dat in Nederland op de arbeidsmarkt veel vaker sprake is van discriminatie dan we in de gaten hebben?

In dit Thermometerdebat gaan de sprekers in op de achtergronden van die discriminatie. Waarom voeren werkgevers zo’n selectief aannamebeleid en welke problemen doen zich voor op de werkvloer? Maar bovenal, hoe los je het probleem op? Wat is de rol van de werkgever en in hoeverre kunnen allochtonen er zelf iets aan doen?

Plaats: Zaal de Unie, Mauritsweg 34, Rotterdam
Toegang: gratis
Reserveren: sterk aanbevolen, via www.dethermometer.nl of reserveringen@dethermometer.nl of (010) 433 35 34 (ma. t/m vr. van 11.00-17.00 uur)
Informatie: Rotterdamse Kunststichting (010) 433 58 33

Eén gedachte over “Waarom Mohammed geen stageplaats kan krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *