Fijn, een WW uitkering

Wat er allemaal gebeuren kan wanneer je een WW uitkering aan moet vragen – een lijdensweg. Het stond al in ingekorte versie in Trouw, het verhaal van Clara, nu ook te bereiken via dit weblog.
Lees en huiver.
Clara’s verhaal.

9 gedachten over “Fijn, een WW uitkering

  1. Ik krijg alleen maar een grijs veld te zien , verder niets . Ligt dat aan mijn computer of is er iets anders niet goed gegaan ? groet Fien

  2. Goed dat hier aandacht aan geschonken wordt. Het is te gek voor woorden waar het UWV mee bezig is (zoek maar eens op internet, dan zul je veel meer van dit soort verhalen tegenkomen). Ik heb de hoop dat de chaos bij het UWV eens hard aangepakt zal worden, maar vertrouwen daarin heb ik niet. Er zal eerst iets verschrikkelijks moeten gebeuren, voordat het UWV en de regering wakker geschud worden.

  3. @ Fien (1):

    Dat grijs veld klopt, maar daarop verschijnen wel “Clara’s Notes” met een prachtige tekening bovenaan!

    Clara’s verhaal laat zien hoe droevig het inmiddels gesteld is met de bureaucratie, en hoe ver we zijn afgezakt na alle “noodzakelijke hervormingen” van het huidige kabinet.
    De “reintegratebedrijven” zijn volgens mij één grote zwendelarij. Er wordt grof geld mee verdiend, maar ik geloof niet dat veel mensen er baat bij hebben. Aan iemand die ik ken werd toegegeven: “Ach, het is eigenlijk maar een cosmetische operatie!” Schandalig gewoon.

  4. Hoi Fien, dat ligt denk ik aan je computer, ik kreeg het open en Claar, ik moet je zeggen, ik ben dol op thrillers, en dit is een van de beste die ik ooit gelezen heb, ik zweer het. En het verhaal berust ook nog op waarheid.
    maar alle gekheid op een stokje, het is inderdaad om van te griezelen, al die onmacht, onkunde, onverantwoordelijkheid en wat al nog niet meer.
    Ik wens jouw Claar, en allen die hiermee te maken hebben heel veel sterkte. Want ik dacht dat het hier moeilijk was, maar Nederland gaat er echt niet op vooruit. Sterkte Claar en lotgenoten. Groet Trees

  5. Inmiddels op een andere computer wel verder kunnen komen dan het grijze veld. Het verhaal komt me erg bekend voor, niet persoonlijk maar via mijn man. Ook hij is al een tijd werkloos en klant van cwi en uwv en zit al jaren bij een reïntegratiebureau. Geweldige service, hij is wel op die cursus van tien keer gestuurd om uit te vinden wat hij wilde. Ook al wist hij dat allang en had hij dat in een eerder gesprek ook aangegeven. Op deze cursus mocht hij met medecursisten praten over hun toekomstdromen, miljonair , tweede huis in Frankrijk etc.Heel zinvol en erg “motiverend”. Daarna een jaar niets meer van hen gehoord, ook nooit bemiddeld via cwi. Zelf een opleiding gevonden en met veel vertraging eindelijk via het reïntegratiebureau toestemming en financiering voor de cursus geregeld. Nu al weer bijna driekwart jaar met de opleiding klaar en nooit een bemiddeling gehad via het cwi. Wel een nieuw reïntegratiebureau, want het oude functioneerde niet goed. Tja daar waren wij ook allang achter. Nieuwe reïntegratiebureau functioneert volgens mij nog minder. Nu al bijna 3 jaar werkloos. Toekomst?????.

  6. 5 jaar volhouden dan krijg je eindelijk bijstand.

    Ik moet zeggen… je krijgt minder geld. maar ze hebben er meer hersens, bovendien lijken ze integer. Je kunt zelfs een gesprek aan gaan zonder dat ze een wegwuivent gebaar maken met de opmerking “regeltjes uit denhaag”

    en het mindere geld is het “bijna” waard !!

    Ik zelf denk dat het zo is, dat het UWV, of de UWV werknemer, zich zelf niet te hard in de spreekwoordelijke staart van de slang wil bijten. Het is niet het aantal werkeloosen wat hun inkomen, overwerk, enz garandeerd maar juist die CHAOS.

    Die CHAOS veroorzaakt zo’n ongeloofelijk veel werk voor deze ambtenaren dat ze er zelf blij me zijn. ( mijn gevoel dan ) Als je daar in de wachtkamer verpoost kun je het schultgevoel van de amtenaar voelen als ze voorbij lopen ( uitzonderingen daargelaten ) schult gevoel omdat ze niet protesteren tegen dat wat deze chaos schept en omdat ze natuurlijk zelf hun inkomsten danken aan deze chaos ! (de “regelgeving vanuit denhaag”)

    DE UWV werknemer houd zich systematisch dom en houd zich strikt aan de regels. meer niet !!!!!! daar gaat het geld van de werkende belasting betaler.

    Ik denk dat het de grootste schande is van dit land sinds de toestande van de 2de wereld oorlog !! ECHT !!!

    ik zou de rekenkamer hier wel eens over willen horen.

    CWI is nix meer dan registratie is onlangs bewezen.

    —————–

    Ik zit/zat in wao, ww soms zw. Deze 3 instaties zitten allemaal ondergebracht bij UWV. UWV heeft echter geen zit om een UTP kabeltje te leggen tussen de 3 verschillende netwerken. met als gevold dat ik alle formuliertjes 3 keer moet invullen met alle beweis stukken. welk een enorme burocratie met zich me brengt. Werk dus. Werk voor UWV werknemers die het allemaal wel prima vinden op deze manier. Muisstil houden ze zich jaar na jaar na jaar. hebben ze gelijk of beroven ze de belasting betaler ?

  7. Dank claar!!!
    Ik ben vast gewaarschuwd. Ik wordt ook per 1 aug. ontslagen [fusie]en heb mijn eerste frustratie al binnen: Wil alles op tijd aanvragen , maar mag dat pas een week voor ingang van het ontslag doen …..
    Een gewaarschuwd mens telt voor twee, ik ga het ook bijhouden op een soort dagboek.

    Gelukkig houd je je ook nog wel eens met andere dingen bezig, gezien je waardevolle bijdragen hier.

  8. Hoi Claar,
    Wat goed dat je dit hebt vastgelegd! Ikzelf ben ook al jarenlang (door ervaring met bureaucratie) als een neuroot briefjes aan het schrijven als ik met instanties bel. ‘Mag ik uw naam nog even noteren?’, datum, zelfs tijdstip, letterlijke woorden, enz. Maar het is soms om gek van te worden.
    Ik ben bij begin 2004 gestopt met lezen (het werd te veel, al om te lezen!) maar zag dat het tot en met nu doorloopt. Afhankelijkheid zijn van je instantie voor je inkomen is soms echt ziek-makend! Maar je kunt niet anders dan volhouden…

  9. Monique,
    Denk er wel om, dat wanneer je nu al weet dat je per 1 augustus ontslagen wordt, je dan NU met solliciteren moet beginnen. Wanneer CWI/UWV vaststelt, dat je dat niet gedaan hebt, kunnen ze beginnen met op je WW te korten!!!
    sterkte F.O.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *