Beeldrijm

Woorden kunnen rijmen, maar beelden ook.
De eerste foto is een klassieke, veel gebruikte, uit 1949, van Willy Ronis. Het heet Le nu provencal. We gebruikten het als omslagfoto voor de Duitse versie van De schaamte voorbij.



Toen maakte ik, vele jaren geleden, zonder er bij na te denken een foto, Venetië, minnaar, wasbakje. Hee, dacht ik toen hij was afgedrukt, die lijkt op die andere.
En toen kwam ik een ansichtkaart tegen met een foto van Jonathan Kruithof, genaamd Naakt op het dressoir.
En opeens was het een reeksje, een gedicht.

9 gedachten over “Beeldrijm

  1. Leuke fotos, laat weer eens zien hoe kwetsbaar de mens eigenlijk is. Ik heb overigens net nog op tv5 over een expositie (die nackte wahrheit) in duitsland geloof ik waar mensen korting kregen als ze naakt of in ondergoed naar de expositie gingen, die ook naakten liet zien , over de eeuwen heen. Wel leuk hoor, althans niet voor de moslims, want die zullen toch weer gediscrimineerd worden, want die mogen van hun geloof niet naakt verschijnen!!! (grapje)

  2. Dankjewel Salima, nou moet ik de (half)naakte lichamen van museumgangers uit mijn hoofd zien te krijgen. Not a pretty sight.
    Misschien krijgen moslima’s korting als ze hun hoofddoek afdoen. 😉

  3. Afgelopen weekend in Parijs doorgebracht en natuurlijk de expositie van Ronis bezocht in het Hotel de Ville. Indrukwekkend hoe deze fotograaf je in zijn werk “trekt”, geeft een extra dimensie aan een weekend Parijs. De rest van het weekeinde getracht in zijn voetsporen te treden met mijn camera. Ik hoop de resultaten komend weekeinde te kunnen laten zien op mijn site.

  4. goede afbeelding voor beeldrijm… vind het alleen moeilijk om uit te leggen, maar in ieder geval bedankt…
    groetjes karlijn (4vwo)

  5. Fraaie foto vrouw in tegenlicht, goed van opbouw. Door de geringe afmeting kan ik het niet goed inschatten, maar zo te zien zou ik de donkere partij een ietsiepietsie ophalen, dus niet te veel vanwege de goede sfeer. Photoshop elements is een goed en relatief goedkoop programma voor zulke ingrepen. Dit is de ware fotografie.

  6. O ja, ik wil toch nog iets zeggen van de daarop volgende twee foto’s. Die missen de eigenlijk alles wat in de eerste foto rijkelijk aanwezig is. Te scherp kontrast met betrekking tot de houding. Dat schilderijtje uit de derde foto moet bijvoorbeeld weg geretoucheerd worden. De houding is OK, doet me denken aan die door lavastof bedekte figuur in Pompei 1900 jaar geleden. Eventueel overmaken. Tja … u beweegt zich namelijk op een uiterst moeilijk terrein van de fotografie, zelfs voor vakfotografen.

  7. Nou, nou, David. Het is natuurlijk een leuk spelletje om te bekijken wat je zelf met een foto had gedaan, maar een beetje met Photoshop te spelen doe je natuurlijk niet met de foto van een ander, en al helemaal niet met een klassieke en bekende foto!

  8. SCHITTERENDE FOTO VAN JONATHAN. IS IN DE VERTE NOG FAMILIE VAN MIJ. MAN VAN KLASSE MET GRIJSS/ZWART/WIT-TINTEN. HOORT BIJ ANJA. EN OOK WEER NIET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *