Prinsjesdag 3

En twee van mijn partijgenoten droegen wel een hoed, trouwens. Harry van Bommel en Krista van Velzen.

” Van Bommel droeg de hoed van ‘Robin Hood’ uit protest tegen de ideeënarmoede en het inkomensbeleid van de regering. Van Velzen heeft gekozen voor een creatie van autobanden, verwijzend naar het eenzijdige asfaltbeleid van het kabinet” .

9 gedachten over “Prinsjesdag 3

  1. Foppe en Sukke: altijd leuk, en zeer treffend. Wat betreft hoeden heb ik voor Balkenende nog een leuke suggestie: vouuw van (kranten)papier een boot, en voorzie die van het opschrift ‘Titanic’.

    Weinig vertrouwen in het kabinet. Joh, hoe komt dat? Toenemende armoede? De zaak Nienke Kleiss? Bijklussende ministers? Schandalige behandeling asielzoekers? Omkieperen van het zorgstelsel? Mysterieuze standpuntwissel na uitslag referendum?

    Tijd voor het kabinet voor enige zelfreflectie. Tot die tijd is wantrouwen vanuit het volk het enige wat hen ten deel valt!!!

  2. Oef, grappig bedoeld van Harry, maar daarmee speelt hij in de kaart van de politieke tegenstander die vindt dat de ‘rijken’ beroofd worden door de belastingdienst! (wat dan vervolgens deels wordt gebruikt ter ondersteuning van de ‘armen’)

  3. Gelukkig; deze SP-ers laten het hoofd niet hangen, en verliezen het ook zeker niet. Ze hebben wel veel aan het hoofd omdat ook hun, net als ons allemaal, veel boven het hoofd hangt. Zij zijn zeker niet over het hoofd te zien, zoals de vele grijze muizen in de coalitiefracties, want ze bieden het hoofd aan de kip-zonder-kop- ofwel kop-noch-staart-politiek van het kabinet. Ze laten zich niet op de kop zitten, opdat het kabinet kopje ondergaat. Nee, daar heb ik nou eens geen zwaar hoofd in!

  4. Hier een aardige link voor mensen met gevoel voor historie. Bekijk bijvoorbeeld eens de overdonderende resultaten op de zoektermen ‘kunst’, ‘cultuur’, ‘media’.

    Zo bezien heeft Aad Nuis het nog het verst geschopt.
    Wat een (geestelijke) armoei.

    http://www.ottodomein.nl/troonredes/

  5. Sjeeees, was die hoed niet veel te zwaar voor Krista? Banden zijn zwaar, hoor! 🙂
    En ik had van Harry wel verwacht dat hij helemaal als Robin Hood had gekomen: Man in tights! 🙂 Of zijn zijn benen niet zo mooi als die van Errol Flynn? 🙂
    Maar helemaal als Robin Hood, met zwaard en een long bow met lange pijlen…. 😉

  6. De hoed Marianne Thieme was geweldig maar nog meer haar uitspraak op prinsjesdag op radio 1 ;
    Wat vond u van de troonrede; Marianne , ”ach wat geschuif met stoelen op de Titanic”, ”de economie gaat nog steeds voor de ecologie” en zo is het maar net.

    De Nederlander is tevreden en gelukkig (gehouden)
    En de veiligheid waar je steeds maar van hoort is de veiligheid op straat, in de winkel en op school, maar niet achter de dijken. Maar gaat het een keer echt goed fout, dat is dat Gods bedoeling en wordt het tijd voor een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, en dat is dan ons verdiende loon. Zo en nu eindigen we met een gebed,en een flinke loonsverhoging voor de koninklijke familie en blijven we fanatiek geloven dat het allemaal aan de co2 ligt. Amen. (de wereld volgens de broertjes; Balkenende, Bos)

  7. Fokko en Sukke als vanouds…! De hoedenparade is geloof ik het enige wat nog boeit. Heerlijk ludiek die hoed van Krista van Velzen, niet vanwege de uitleg, maar gewoon de hoed op zich is al een perfect protest en wat het geschuif van stoelen betreft op de Titanic: Ach, mevrouw Thieme heeft vast de intentie er iets van te maken, maar helaas hobbelt ze, of beter gezegd, ‘schuift’ ze net zo vrolijk mee in de parade met haar eigen hoedje. Misschien beter een voorbeeld te nemen aan Krista van Velzen en Harry van Bommel of, nog beter, aan Femke Halsema: Gewoon jezelf, zonder hoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *