Omsingeling, vooral foto’s

Op zaterdag naar Den Haag, om bij de omsingeling van het gebouw te zijn waar ik nu niet in zit omdat het zaterdag is. Ik begrijp dat het niet op een doordeweekse dag kon, omdat dan iedereen die wel werk heeft niet had kunnen komen, maar het gevolg was wel dat er geen kabinet was en geen parlement, behalve de parlementariers die deel namen aan de demonstratie.

Heel veel verschillende groepen die deel namen. Kijk zelf. De foto’s vertellen het verhaal, en het zijn er veel.

(en er komen er nog veel meer)

8 gedachten over “Omsingeling, vooral foto’s

  1. Ik begrijp wel waarom geen gewoon indisch meisje Marion Bloem zich zo druk maakt want op de middelbare school moest ik tijdens maatschappijleer opeens een mening hebben over de gastarbeiders en het toenemend aantal buitenlanders probleem terwijl twee of drie meisjes in de klas ouders uit Indonesie hadden, wat heel normaal was plus uit Brazilie het enige echt zwarte meisje van de school die ik een keer heb zien blozen onder haar donkere huid
    toen we elkaar te lang in de ogen keken en ik begreep niet waarom ik mij opeens zo warm voelde…

    De hele klas was gevoerd door voorbeelden van de leraar opeens anti buitenlander en wat moet je dan als 15 jarige?

    Nu worden op scholen Nederlandse kinderen met buitenlandse namen in werkgroepjes bij elkaar gezet. Dat noemen ze integratie maar
    is apartheid. En dan maar klagen over de schooluitval van buitenlandse schooljeugd. Tegenwoordig mag je zonder diploma
    sociale hygiene niet eens schoonmaken terwijl de banen worden ingenomen door vanwege Bolkenstein´s vrije marktwerking zeker de helft goedkopere Polen. Krijg je hetzelfde als die kassameisjes
    die voor hun 18e worden weggepest omdat de loonkosten voor drie 15-jarige gelijk zijn aan 1 volwassene.

    Ook aan de bovenkant van de arbeidsmarkt gaat het slecht. Talrijke internationale organisaties die veel buitenlanders in dienst hebben klagen over het slechte maatschappelijke klimaat.
    Deze hebben onvoldoende accommodatie voor 30.000 personeel, krijgen geen visa´s voor bezoekende landgenoten etc.

    Zo blijkt uit het nrc onlangs dat een diplomatenvrouw uit Bangladesh al een half jaar bezig is een dokter te vinden.
    Zij wordt door de arts eerst naar de gemeente verwezen en
    door andere artsen teruggestuurd naar de eigen dokter.

    Waarom begrijpt de politiek in Nederland niet dat mensen iets
    anders zijn dan geld of aardgas?

  2. Opvallend was het enorm brede spectrum aan mensen en soorten organisaties dat aanwezig was bij de manifestatie op het Plein en de omsingeling van het Binnenhof. Met ieder eigen grieven tegen het kabinet(sbeleid). De hele Nederlandse samenleving was vertegnwoordigd (tot en met de gigantisch grote, opgeblazen koe van Aarde, Boer en Consument). Misschien heb je ook een foto gemaakt van de fraaie oude brandweerauto van de SP-afdeling Geldrop-Mierlo (Texas-Henkie en de zijnen), Anja? Of van hun spandoek dat door heliumballonnen in de lucht werd gehouden? En vast toch wel van de Palestijnse muur?
    Een overdreven politiemacht was op de been -verloven waren ingetrokken-, maar van begin af aan bleek dat het protest vreedzaam, maar duidelijk zou zijn. Ik schat het aantal deelnemers op zeker meer dan 5.000, dus zo slecht was de opkomst ook weer niet. Alle aanwezige organisaties vertegenwoordigden zelf natuurlijk ook weer een grote achterban.

  3. Helaas, ik had zelf cursus. Lokale politiek.
    Onze penningmeester was wel van de partij, en hij heeft me er alles over verteld.
    Volgende keer ben ik er wel bij. Want Balkenende, Zalm, Hoogervorst, Donner, Verdonk, Remkes, en noem ze allemaal maar op… Het is niet MIJN kabinet

  4. De politie was weer heel selectief bezig met handhaven van het verbod op stokken. Wij van De Muur (van Israël op Palestijns grondgebied) moesten onze stokken inleveren (ook de muur zelf, omdat daar stokken in verwerkt waten). Na veel soebatten mochten we de muur houden, en ons spandoek ontdaan van stokken. Milieudefensie werd ook lastig gevallen, maar vervolgens zag ik enorme hoeveelheden spandoeken en borden met stokken langskomen.

    Ik had ook nog een vervelende discussie met een SP’er in zo’n blauw jasje toen wij voordat de manifestatie begon een uurtje boycot Israël pamfletten uitdeelden (wij doen dat eens in de veertine dagen op het Plein). Hij was blijven steken bij paradigma 2: twee gelijkwaardige partijen die er samen uit moeten komen. Wij Nederlanders moesten ons er vooral niet mee bemoeiën, maar eerst onze eigen problemen oplossen. Ik heb hem laten weten dat de buitenlandpolitiek niet stil blijft staan en dat Nederland een verantwoordelijkheid heeft o.a. i.v.m. deelname in het Europese Associatieverdrag dat Israël handelsvoordelen biedt. Nederland moet erop aandringen dat verdrag op te zeggen, omdat Israël mensenrechten schendt en het waarborgen van de mensenrechten een van de voorwaarden is voor handelsvoordelen. Dat wilde er bij hem niet in. Ik geloof dat het hem ook niet geheel duidelijk was dat ene Anja Meulenbelt, eerste kamerlid voor de SP zich voor de Palestijnen inzet. Er is dus nog ruimte voor interne zending!

  5. @ Hendrik Jan Bakker (6):

    Binnen de SP bestaan diverse opvattingen over dit onderwerp, evenals over het Islamitisch extremisme, de situatie van “allochtonen” in Nederland, e.d. Dat moet binnen een bepaalde bandbreedte kunnen in een politieke partij, mits daarover discussie is. En dat is het geval.

  6. He Hendrik, wij hadden ook last met de stokken. In de ochtend waren ze door dienders goed gekeurd en later kreeg ik een heel busje achter me aan. “Tsja, volgens jullie collega’s was het goed, dus overleg maar eerst even voordat ik mijn stok inlever”, zei ik. Niets meer vernomen 😉

    Maar na de manifestatie zaten we even een biertje te drinken op het plein en toen begon de politie meteen bonnen uit te schrijven. Lekker intolerant zootje. Maar ja, ze hadden natuurlijk al de hele dag gehoopt op narigheid en de kans hun prestatiecontracten te voldoen.

    Ik vond de dag zeer geslaagd, goede actie van de muur ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *