Dagboek 10 november 2005

Groetjes uit Middelburg. Daar had ik gisteren een goede avond met de mensen van Een Hart voor Palestina en een aardige zaal met publiek. Daar schrijf ik nog over.
Vandaag heb ik vrij, en tik even dit stukje in de fantastische boekhandel annex alles wat een mens begeert De Drukkerij.

Ik lees dat ook bejaarden hangplekken willen, ik dacht altijd dat dat voor jongeren was, hangen. Nu zijn er een stel ouderen uit Mac Donalds gezet omdat ze te weinig verteren en in de weg zitten met hun rollators. Ze eisen hangplekken voor ouderen. Hier lijkt het me een prachtige hangplek voor jong en oud.
Ik ga hangen.
Tot morgen

4 gedachten over “Dagboek 10 november 2005

 1. In Veenendaal zijn we ook druk bezig met hangplekken, niet voor ouderen maar voor jongeren. Nu zijn er geen gelegaliseerde hangplekken, maar gedoogplekken: dit houdt zoveel in als dat je maar 1x te hard hoeft te niezen en er staat politie bij je om te zeggen dat je overlast veroorzaakt. Gevolg is dat jongeren maar ergens anders gaan hangen, waardoor er veel versnippering van de groepen plaatsvind, op veel meer plekken tijdelijk gehangd wordt, en er eigenlijk geen vat op hangjongeren te krijgen is. Gevolg is dat overlast juist in de hand wordt gewerkt! In de Jongerenraad wordt er keihard gewerkt om de politiek hiervan doordrongen te laten worden, maar enkel Groen Links en de SGP (SP zit nog niet in de gemeenteraad) zijn echt bereid om de hangjongeren hun plek te geven.

  Wat betreft de ouderen in de Mac… ronduit respectloos. Gemakshalve ga ik ervanuit dat ze wel koffie besteld hadden, en dat ze dus klant waren. Als er zo met klanten wordt omgegaan…
  Hadden ze niks besteld, dan hadden ze natuurlijk ook weinig te zoeken in de Mac, maar dan kun je je afvragen: konden ze nergens anders heen? Een bejaardeflatje is vaak simpelweg te klein om met een een groep vrienden af te spreken. Op straat afspreken is ook geen optie voor ouderen: ze hebben in ieder geval bankjes nodig om te kunnen zitten, en een afdakje als beschutting is op die leeftijd ook geen overbodige luxe. Als dat niet of onvoldoende aanwezig was in de gemeente (ik geloof dat het Almere was), dan hebben die een steekje laten vallen. En dat is ronduit slecht. Slechter dan een paar niet-betalende ouderen die noodgedwongen naar de Mac gaan. Veel slechter.

 2. Commentaren uit Israel spreken van “a new era” nu Peretz gekozen is tot de nieuwe leider van Labor. Hij belooft tenminste te werken aan vrede al weten we nog niet hoe.
  Misschien kunnen de Palestijnen hoop putten uit het feit dat links eindelijk verlost is van aartsopportunist Peres waarvan het mij nooit duidelijk is geworden waarom hij de Nobelprijs voor de vrede kreeg behalve dan als tegenwicht voor de Nobelprijs voor Arafat.
  De laatste kreeg die omdat hij bereid was te onderhandelen over rechten voor de Palestijnen die door de V.N. al talloze malen waren bevestigd.
  Dat Israel verlost is van deze laatste, zonder enige schuld daaraan, is toch eigenlijk te mooi om geloven.

 3. Het probleem bij de MacDonalds in Almere Stad is intussen opgelost. De vaste groep ouderen mogen toch bij hun vaste tafels blijven zitten. Er is zelfs beloofd dat bij de verbouwing van de Macdonalds met hun rekening zal worden gehouden. Zie: artikel in Almere Vandaag.

  Over de afgelopen jaren heeft de gemeente Almere fors op ouderen- en buurtcentra bezuinigd. Een aantal centra zijn gesloten, de overgebleven centra moesten als semi-commerciële ‘multi-functionele’ centra verder gaan. Wat inhoudt dat gezelligheidsverenigingen voor het gebruik van faciliteiten moeten betalen.

  Er is een hoop commotie hierover geweest in Almere. De SP Almere heeft meegedaan aan een demonstratie tegen de sluitingen vorig jaar, en het ongedaan maken van de bezuinigingen wordt een punt in het SP verkiezingsprogramma voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.
  Dit foto spreekt boekdelen.

Reacties zijn gesloten.