Spandoeken

Voor wie dacht dat spandoeken tegen het beleid van Verdonk altijd afkomstig waren van jeugdige opruiers: deze serie hangt over de balkonnetjes van de flats van een bejaardenwoongroep in Amsterdam. De ergste opruier was natuurlijk weer Anneke Jos Mouthaan, ons welbekend. Die is met pensioen. Heeft ze nog meer tijd voor opruien.

9 gedachten over “Spandoeken

 1. Dan zal de politie daar ook brutaal de voordeuren van de bejaarden openbreken, en huisvredebreuk plegen om de spandoeken weg te halen zonder gerechterlijk bevel. Vrijheid van meningsuiting? Pfffft!

 2. Tja maar dit zijn dan ook gewoon posters die gewoon kunnen.
  De andere posters Verdonk moordenaar etc vind ik echt te ver gaan. Jusititie trouwens ook.

 3. Wij gaan vanavond als gemeenteraadsleden (raadsbreed) twee minuten stilstaan bij de slachtoffers van de gruwelijke brand. We zijn niet de enigen: op dit moment is bekend dat er 68 gemeenten om 20:00 uur hetzelfde doen. Het aantal groeit nog steeds.

  Alkmaar * Almelo * Amsterdam Centrum * Amsterdam Oud West * Amsterdam Westerpark * Apeldoorn * Arnhem * Baarn * Beverwijk * Bodegraven * Capelle a/d IJssel * Castricum * Delft * Deventer * Den Bosch * Den Haag * Diemen * Dongen * Dordrecht * Dronten * Enschede * Emmen * Eindhoven * Etten-Leur * Geertruidenberg * Berkel en Roderijs, Bergschenhoek en Bleiswijk (plaats Bleiswijk) * Niedorp * Tynaarlo (plaats Vries) * Tytsjerksteradiel (plaats Burgum) * Wunseradiel (plaats Witmarsum) * Goes * Gouda * Groningen * Haarlem * Haarlemmermeer * Heemskerk * Hellevoetsluis * Hillegom * Hengelo * Houten * IJsselstein * Landgraaf * Leeuwarden * Leiden * Laren * Leiderdorp * Leidschendam-Voorburg * Lochem * Maassluis * Middelburg * Moerdijk * Nijmegen * Nuenen * Nuth * Oostzaan * Rotterdam * Schagen * Schiedam * Schoonhoven * Tilburg * Uden * Utrecht * Uithoorn * Vlaardingen * Voorschoten * Vught * Zeist * Zwolle

 4. Het tweede spandoek zou ik als volgt uitbreiden:
  VERDonk, -wijn, -omme! 🙂

  @ Klaas (2):

  Met “Verdonk moordwijf!” heb ik echt geen probleem. Bij spandoeken en demonstratieleuzen is aanscherping niet alleen geoorloofd, maar zlelfs gewenst, om de politieke boodschap over te brengen. In die situatie kan je echt niet gaan enerzijdsen en anderzijdsen. (Zo heb ik zelf vroeger president Johnson van de VS -terecht- een “oorlogsmisdadiger” genoemd, hoewel hij natuurlijk niet persoonlijk in de rijstvelden erop los stond te hakken. OK, daarvoor ben ik wel strafrechtelijk veroordeeld, maar dat is vers twee).

 5. Op 2 november 2004 (moord op theo van gogh) was ik het voor het eerst eens met verdonk toen zij zei dat vrijheid van meningsuiting van cruciaal belang was.maar nu het haar niet tegen moslims is maar tegen haar mag het opeens niet meer. dus ik verzoek verdonccio naar een anderen baan uittekijken iets bij walt disney ofzo

 6. Een verbetering is hier op zijn plaats, het is een
  SENIOREN- WOONGROEP, maar ik zelf ben wel bejaard!
  Anneke Mouthaan

 7. Bravo Anneke en woongroep,

  Verdonk wellicht geen molenaar, maar wel hypocriet.
  Mensen zijn belangrijker dan het handhaven van (discutabele) wetjes.

Reacties zijn gesloten.