Dagboek 28 december 2005

De donkere dagen zijn er voor achterstalligs en opruimen. In de altijd weer gefrustreerde hoop dat ik het nieuwe jaar in kan met alles op zijn plaats, en overzichtelijk, en het goede voornemen om elk knipsel meteen in het juiste mapje te stoppen, post en email meteen te beantwoorden, voor elk boek dat ik in de kast zet een ander boek weg te doen en niet naast de kast op te laten stapelen en geen kleren in de kast hangen met de gedachte die draag ik misschien nog wel eens, terwijl ik die al in geen drie jaar meer aangehad heb. Naar de Amnesty-bak ermee. Wordt er nog iemand anders gelukkig van.

Met de vraag: is een archief waar je zelf niks in kan vinden nog wel een archief? Het zou natuurlijk helpen als ik mijn interesse eens wat in zou perken, maar ik heb er meer last van dat ik nog zoveel laat liggen – wat weet ik van Afghanistan en Irak, van het asielbeleid, ik zou veel meer willen weten van de islamitische landen, van de vrouwenbewegingen daar, ik wil dat dikke boek van Fisk nog lezen en zoveel andere boeken.

Affijn, ik doe mijn best, want ruimte in mijn huis geeft ook weer ruimte in het hoofd. De klerenkast inclusief sokkenla is weer op orde. Gisteren een aanval gedaan op de boekenkasten. Feminisme uitgedund. Palestina/Israel ligt nu in stapeltjes op de grond om op alfabet terug geplaatst te worden. Trauma en hulpverlening (voor Gaza) heeft een nieuwe plank. Islam op orde. Integratie en vluchtelingen op orde. Knipselarchief bijna rond. Het begint er op te lijken.

Gisteren tevreden voor mijn weblog de islamartikelen in een overzichtje gezet. Ook dat ruimt op in het hoofd.

Moet nog: fotoarchief bijwerken. Negentig procent van de stapels Eerste Kamer weggooien en de rest in mappen. In het begin bewaarde ik alles, nu weet ik dat ik bij bijna elk onderwerp bij ons onvolprezen CIP een dossiertje aan kan vragen en de rest kan vinden op Parlando. Dus weg met alle Handelingen. Vandaag de belastingen 2004 uitzoeken want morgen moet ik met de spullen naar mijn consulent. Morgen de declaraties.

Dan moet ik natuurlijk nog naar mijn zorgverzekering kijken. Ziet ernaar uit dat ik tegen mijn oude verzekering gewoon ga zeggen doe maar, want waar haal ik de tijd vandaan om verantwoord te gaan zitten vergelijken? Zal de enige niet zijn. Bieslog. Goed verzekerd?

Ondertussen gaat de wereld door. Leger creëert bufferzone in noorden Gaza, staat er. Alsof ze daar netjes de boel aan het asfalteren zijn, in plaats van met bombardementen voor de zoveelste keer de wegen te vernielen die net weer waren gerepareerd. Voor wie dacht dat Gaza nu in handen was van de Palestijnen zelf. Wil nog wat zeggen over weblogs, over de anti-terreurcampagne, stukje van Evelien Tonkens over de komende Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Wil het boek Islam en de rechten van vrouwen bespreken. Er ligt nog een half stuk over cultuurrelativisme en feminisme. Morgen. Eerst nog een column schrijven en de belastingen, morgen weer verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *