KORT

KORT vandaag:
Wake op Nieuwjaarsdag bij Kamp Zeist
Vooraankondiging debat met Ramadan en Abu Jahjah Rotterdam

KORT is een rubriek voor korte berichten, bijeenkomsten, verwijzingen, aanbevelingen. Het is bedoeld als service, niet als discussiebijdrage. Commentaren worden alleen bij uitzondering geplaatst.

1 jan 16.30 Wake op Nieuwjaarsdag: ‘omdat wij hen niet
vergeten….’ (DC Kamp van Zeist). zondag 1 januari 2006 om 16.30
uur!!! Plaats: Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg 13,
Soesterberg . Te bereiken via de A28 (ri. Zwolle). Bovenaan de afslag
Soesterberg/Soest rechtsaf : volg bord Militair Luchtvaartmuseum
tot de toegang tot het Detentiecentrum (links).. Detentiecentrum
Kamp van Zeist, Richelleweg 13, Soesterberg. Org: Werkgroep
Kerkelijke Ondersteuning Vluchtelingenwerk. Info: 030-6920592 /
06-38795678 of 030-6975362 / 06-29025008.

3 gedachten over “KORT

  1. Dat belooft een interessante ontmoeting te worden!

    Dit heb ik van de site van Filosofie Magazine geplukt:

    “Ramadan als regeringsadviseur

    Tariq Ramadan, de omstreden islamitische filosoof en theoloog uit Zwitserland, adviseert de Britse regering over de beste manier om moslimextremisme te bestrijden. Hij maakt sinds begin september deel uit van de ’task force’, een adviesorgaan dat de Britse regering heeft ingesteld na de zelfmoordaanslagen in juli.

    De benoeming van Ramadan is opmerkelijk, gezien zijn nogal controversiële reputatie. De Verenigde Staten ontzegden hem vorig jaar nog op het nippertje zijn reeds verstrekte werkvisum. Vanaf deze maand zal hij daarentegen een gasthoogleraarschap aan het St. Anthony’s College in Oxford bekleden.

    Over de precieze inbreng van Ramadan is vooralsnog weinig bekend. Wel benadrukte hij vorige maand in Filosofie Magazine het belang van een voortdurende dialoog op voet van gelijkwaardigheid tussen de islam en de Europese beschaving. ‘Moslims gaan een bijdrage leveren aan de toekomst van Europa.’

    Ramadan stelt zich kritisch op tegenover zowel Europa als de islam. Dat maakt hem aantrekkelijk als potentiële bruggenbouwer, en kan verklaren waarom de Britten ervoor hebben gekozen deze omstreden persoon op te nemen in hun midden. Moslim zijn, én Europeaan, dat is Ramadans bedoeling. ‘Ik zou zeggen dat juist omdat ik een kritische houding aanneem, ik een Europeaan ben. Juist dat laat ook zien dat ik betrokken ben.'”

  2. Dat gaat zeker een interessante ontmoeting worden! Al was het alleen al om Ramadan. Ik heb hem twee keer ontmoet, en ken zijn boek goed. Ik vind hem inderdaad een heel belangrijke bruggenbouwer, een leidende figuur in het denken hoe de toekomst voor Europeaanse moslims er uit zou moeten zien. Afgelopen keer dat hij hier was waren er twee zalen in de Rotterdamse universiteit absoluut afgeladen, dus laat je de kans niet ontgaan en ga op tijd.

  3. Altijd dat ‘omstreden’ en ‘controversieel’, ik word er doodziek van. Een moslims wordt alleen geaccepteerd als hij net doet of hij geen moslim is, en zelfs dan valt hij tegenwoordig in het vakje allochtoon, hoe hoog opgeleid en ingeburgerd hij ook mag zijn. Het moest maar eens afgelopen zijn met het gestigmatiseer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *