4 gedachten over “Gaza, 2 februari 2006

  1. Fadoua’s boek is gearriveerd vandaag en ik ben al op blz 48. Van de in totaal 127. Schiet al lekker op. Schitterend humoristisch “testje” om te zien of een huwelijkskandidaat wel gevoel voor humor heeft: “Ik zeg dan tegen hen dat ik denk dat Allah mannen heeft geschapen voor maar één ding, of nee, eigenlijk twee dingen: voor de voortplanting en om het vuil buiten te zetten.” Meestal gaan ze serieus erop in. Mooi is de vergelijking met een schitterende boom vol vruchten. En schrijnend de verhalen uit Agadir, nadat een enorme klootzak uit België wel 80 vrouwen heeft aangesproken en gefotografeerd en daarvan zitter er 30 in de gevangenis daardoor. Schrijnend! Het is tot nu toe een boek(je) om van te smullen. En bijzonder leerzaam daarnaast. Ik ben er heel erg blij mee! Ik heb Fadoua al terugemaild.

  2. Anja, recitifcatietje: ik zei dat er 30 vrouwen vast zaten in Agadir, maar dat zijn er 13. Nog steeds veel te veel, overigens.

    Hoe gaat het in Ghaza, nu al die heisa over die spotprenten begint te escaleren? Kan je er blijven, of moet jij ook weg? Wat een toestanden, hoor. Ik begrijp dat mensen de prenten smakeloos vinden, maar om nou zo te reageren dat zelfs gebouwen van de EU worden aangevallen, vind ik wel eng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *