Dagboek 27 april 2006

Ik ben weer terug.
Laatste verslagje over Gaza volgt spoedig en dan is het weer helemaal waar de blanke top der duinen.

11 gedachten over “Dagboek 27 april 2006

  1. Beste Mevrouw A Meulenbelt.
    Ik zag af en toe wel eens Uw naam staan,maar wist nooit dat U bij de SP hoorde.
    Ik vind dat U een goede daad doet om op te komen voor de palastijnen.
    De politiek doet nu veel te weinig en lopen alleen de agenda van de VS achterna.
    Mr Bot en kornuiten heeft alleen eenzijdige kritiek over de Hamas,maar toen de Hamas aangesteld is door de VS was daar geen kritiek op.
    Waarom zou je Israel moeten erkennen als dat land alleen voor joden telt en is ingenomen na de tweede wereld oorlog.
    Dat de palastijnen verdreven zijn van hun landgoed.

    Ik wilde U ook eens vragen wat U vind van de vragen die gesteld worden over de aanvallen op het WTC en pentagon op 9-11.
    Waarom nooit die vragen van 9-11 commisie hier gesteld word voordat men deelnam aan het sturen van troepen naar afghanistan.

    Waarom wij in Nederland in het ooitje worden genomen door de propaganda mediamachine.
    Ik weet niet of U op internet reopen 9-11 heeft gelezen,of videobeelden van loose change.
    Daar staan dingen in die wij nooit hebben gezien op de nederlandse buis of kranten.
    Het word gewoon doodgezwegen.

    Met de vriendelijke groeten.

  2. Beste Sander, je moet even de spelregels lezen. Dan weet je dus dat ik bijdragen niet meteen plaats maar minimaal twee keer per dag beslis welke er op komen. Als je gaat schelden kom je er dus niet op. En als je een vals emailadres opgeeft heb je helemaal geen recht van spreken.
    Verder is dit een persoonlijk weblog, en houd ik me bezig met zaken die ik interessant vind en waar ik voldoende van af weet. Ik weet dat er mensen zijn die uit willen zoeken hoe dat zit met 9/11, daar weet ik te weinig van om er een oordeel over te hebben. En als je het daarover wilt hebben moet je dus bij andere websites zijn. En niet meteen gaan schelden als je niet direct je zin krijgt, Sander!

  3. Dat hoor je niet vaak: een politicus die zegt ergens te weinig van af te weten. Dat waardeer ik van je Anja, maar de GAZA-perikelen zijn natuurlijk maar een klein deel van de ellende op de wereld. Als in Kongo, Dafur en vele andere plaatsen onschuldige mensen en kinderen massaal sterven door geweld krijgt dat veel minder aandacht.

  4. Het is mij bekend dat Gaza niet de hele wereld is, Nico, al is het wel duidelijk dat het Palestina Israel conflict een centrale kwestie is die alle andere verhoudingen tussen ’the West and the rest’ beinvloeden. Je zou het mij kwalijk kunnen nemen dat ik me voornamelijk met Palestina bezighoud als ik de woordvoerder buitenland zou zijn. Dat ben ik niet, dat is Harry van Bommel. Die moet wel zorgen dat hij meer weet en meer aandacht heeft voor andere zaken in de wereld, en dat doet hij ook, met ondersteuning van de SP werkgroep buitenland. Harry weet bijvoorbeeld veel meer van Iran, Irak, Afghanistan en ook van de VS dan ik, en ook andere landen staan regelmatig op de agenda. Harry krijgt op zijn beurt dan weer de kritiek dat hij zich niet vastbijt in een onderwerp en te weinig doet voor Palestina. Je moet je even voorstellen dat al die actiegroepen, de Koerden, de Armeniers, vluchtelingen uit Iran, willen dat er aandacht komt voor hun zaak. Terecht natuurlijk. En dan zijn er brandhaarden en kwesties die niet om aandacht komen vragen maar dat wel verdienen.
    Harry moet dus in de breedte. Ik blijf vooral Palestina Israel doen, en niet alleen omdat ik deel uitmaak van de werkgroep buitenland, maar ook omdat ik naast mijn partime functie in de Eerste Kamer met ons stichtinkje praktisch werk doe daar. Dat blijf ik doen. Niet alleen omdat de aanhoudende band daar me een vergaand inzicht geeft in de complexiteit van de zaak, en ik dus langzamerhand echt durf te zeggen dat ik een expert ben, maar ook omdat werkelijke solidariteit inhoudt dat je mensen niet midden in de ellende laat zitten. Ik wil zeker niet zo’n politicus worden die overal effe komt kijken en dan weer vertrekt met een paar beloften die vervolgens niet worden waargemaakt. Dat wij het volhouden is een belangrijke factor voor de Palestijnen om de moed er in te houden. En er zijn weer andere activisten die zich richten op andere landen, en daar hun werk doen.
    Dus, Nico, wat ga jij doen om er voor te zorgen dat die andere landen ook aandacht krijgen? Waar ga jij je voor inzetten?

  5. beste Anja

    Ik had gisteren een email verstuurt op de PC van mijn broer.
    Een eigen emailadres heb ik niet.
    Neem me niet kwalijk dat ik U beledigd zou hebben,maar ik dacht dat er weer een censuur plaats vond.

    Het enigste waar ik me druk over maak in nederland en de rest van het westen,dat wij allemaal maar krijgen voorgeschoteld hoe slecht wel niet de islam is.
    Jarenlang heb ik het verhaaltje geslikt dat de VS slachtoffer was van osama,al had ik mijn twijfels nadat de antraxbrieven berichtgeving de wereld overging.
    Ik heb mijn geschiedenislessen geleerd op het internet en de bemoeizucht van de VS als opperman.
    Als ik merk hoe regeringen tot stand zijn gekomen in het midden-oosten en hoe de irak/iran oorlog tot stand is gekomen,vind ik het westen met 2 maten meten.

    Ik denk dat ik me beter niet meer met de politiek kan bezig houden,want ik krijg er alleen maar hoofdpijn van.
    De propaganda over het midden oosten en alle berichtgevingen over 9-11 boezemt mensen angst en zijn makkelijker overtuigd voor vergelding en dat betekend weer burgerslachtoffers en het uiteindelijke doel is olie en landjepik.

    Nogmaals sorry voor mijn 2de email en ik hou mijn beledigingen voor me.

  6. Dank voor je reactie.
    Ik verwijt je niets hoor zolang je anderen ook niet verwijt dat ze er vanuit hun humaniteit er toch anders over denken.
    Ik houd mij vooral met plaatselijke politiek en milieu bezig.
    Lang geleden zag ik een Cartoon van een rijke oliesjeik die een arm oost-Gronings jongetje suppoorde (als kritiek op de toenmalige adoptie-industrie).
    Het valt mij vaak op dat, vaak welgestelde mensen die goed willen doen, heel veel interesse hebben in verre landen en culturen maar de bijstandsmoeders en alleenstaanden in hun wijk, die soms maar 50euro per maand vrij te besteden hebben niet zien staan.
    Ik wantrouw zulk idealisme al geloof ik niet dat jij zo bent.
    Wij zijn beperkt en ook ik wil gezond blijven en kan dus maar een klein steentje bijdragen aan steun en opinie beïnvloeding.
    Ik steun Greenpeace bijvoorbeeld en natuurlijk de SP al blijf ik altijd kritisch, ook in de SP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *