NSF

Druk, vol, en altijd het gevoel dat ik ook ergens anders had willen zijn.
Veel mensen met wie je even kunt praten. Soms het idee dat we wel erg voor eigen parochie preken, tegelijk, het is ook een gelegenheid om weer op te laden. Een hoogtepunt: Robert Fisk, fantastische journalist, over het falen van de media om ons goed voor te lichten. Te bang om voor partijdig te worden uitgemaakt. Terwijl dit is wat je moet doen: de feiten vertellen zoals ze zijn, en ons de vraag stellen: waarom?
Veel over Palestina. Ik kwam Mohammed Alatar, Palestijnse Amerikaan weer tegen en sprak met Akiva Eldar, Israelische journalist. Steengoede film, zou iedereen moeten zien die wil weten hoe het zit: the Iron Curtain.

Mustafa Barghouti over de situatie nu: het plan van Holmert (de
’terugtrekking’) is rampzalig. Als het Westen hem niet tegenhoudt is er
straks helemaal geen Palestijnse staat meer mogelijk. En dan is er een
apartheidsstaat.
Discussie over Links en islamdebat. Wat er nu gebeurt is dat
sociaal-economische problemen die meer met migratie te maken hebben dan met cultuur worden ‘geislamiseerd’, alsof integratie alleen een kwestie is van mensen die door hun geloof achterblijven of niet passen. Makkelijk, zo hoeft de regering ook niets te doen aan werk en wonen. Aan de andere kant, links heeft wel over het hoofd gezien dat er wel degelijk sprake is van sterker wordend racisme, een hele bevolkingsgroep die in een hoek wordt gezet en in de verdediging gedrongen. Je kunt heel goed moslim of christen zijn en tegelijk democraat of socialist, zei Mohammed Rabbae.

Dit even als eerste berichtje. Ik moet weer door naar het Palestijnse Festival.
Uitgebreider bericht over het NSF en foto’s volgen.

De SP website was dit keer sneller dan ik. Ga kijken.

7 gedachten over “NSF

  1. Klopt, Eva, als ik niet had toegezegd dat ik op het NSF zou spreken was ik op de personeelsdag in Heerlen geweest, wat ook geldt voor de andere SPers die daar een klus te doen hadden. Dus ik hoop dat volgend jaar de planning voor de personeelsdag een beetje slimmer is en niet samenvalt met een manifestatie waar de SP niet verstek kan laten gaan.

  2. Waar kan ik meer informatie vinden over de film the Iron Curtain. Op internet heb ik niets kunnen vinden.

    groet, Bert.

  3. Ik vond het verhaal van Robert Fisk inderdaad erg boeiend. Jammer alleen dat hij zo anti-internet is, en mijn vraag zo fel afkapte. Ik denk dat het internet nu juist een rol kan spelen in het democratiseren van de journalistiek.

  4. O was jij dat! Behalve ene steengoede journalist is hij ook een beetje een ouwe knorrepot die geen zin heeft in nieuwerwetsige dingen die hij bij moet leren geloof ik. Hij zou het zich vast wel kunnen veroorloven om iemand anders een goede website voor hem te laten beheren, zou voor ons toch geweldig zijn. Kon zo’n lezing als die hij nu hield, met veel te veel details en citaten om op te schrijven, er ook op.
    Ik kom nog terug op Fisk, er ligt nog een heel onuitgewerkt NSF verhaal met veel foto’s.

    Bert, ik heb de DVD van The Iron Curtain gekocht bij het UCP, United Civilians for Peace. Zie hun website. Die is wel engels ondertiteld.

  5. Anja,
    Zet maar in je agenda zaterdag (en zondag als je blijft slapen) 26 mei 2007
    personeelsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *