Spelregels

Het moet kennelijk af en toe weer, als er nieuwe bezoekers zijn die de spelregels nog niet hebben gelezen.
Het is dus niet vanzelfsprekend dat reacties op dit weblog worden geplaatst. Ik zeg dit met name weer eens een keer omdat er mensen zijn die er een hobby van maken om veelvuldig overal hun mening onder te zetten zonder de moeite te nemen te lezen wat er al staat, of zich af te vragen of de wereld daar wel op zit te wachten. Ongeveer zoals elke beschikbare muur ook onder de graffiti komt te zitten. Dat wil ik op mijn weblog graag vermijden.

Ik selecteer op dit weblog. Ik probeer de draad van de onderwerpen vast te houden, ik hou gehakketak en eindeloze herhalingen van meer van hetzelfde tegen. Ook beginnen we niet elke keer weer opnieuw. Mijn criterium is niet of ik het met een mening eens ben, wel of ik denk dat het bijdraagt aan meningsvorming of een discussie.

Ik kan er niet aan beginnen om bij elke geweigerde bijdrage opnieuw uit te gaan leggen waarom niet. De mensen waar het om gaat, het zijn er niet veel maar ze zijn wel erg productief, krijgen een keer een waarschuwing, en moeten het dan maar begrijpen – of niet.

Dus: lees de spelregels. En voor wie weten wil waarom ik die regels hanteer, hierheen.

En voor de goede orde: dit is geen discussiestuk. Het is een huishoudelijke mededeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *