Vraagtekens

Te Gast: Toine van Teeffelen schrijft columns, vanuit zijn woonplaats Bethlehem. In deze column antwoord op de meest gehoorde gemeenplaatsen.

TV kijken. Tamer zit achter de computer met Spiderman te vechten tegen een glazen huisje waarbinnen een groot vraagteken langzaam om zijn as draait. Hij en ik zijn er nog niet achter hoe het spelletje moet worden gespeeld en wat dat vraagteken betekent.

Wanneer Mary en ik deze dagen naar de TV kijken zitten we ook tegen vraagtekens te vechten.

1. Het recht op verdediging van Israël. Jazeker, maar hebben Libanezen en Palestijnen geen recht op verdediging? Als grote delen van je land in puin worden gebombardeerd (Libanon, maar ook Gaza), hoe voelt het dan om met je armen over elkaar te zitten? Of wanneer zoals hier rond Jeruzalem je dagelijks te maken hebt met uitbouw van nederzettingen, en met de bouw van een Muur, beide volgens de internationale gemeenschap illegaal? Gaat het recht op verdediging alleen op wanneer je in staat bent om dat recht zelf toe te passen?

Voor het vervolg, zie de website van United Civilians for Peace:

website United Civilians for Peace.

Eén gedachte over “Vraagtekens

  1. Een analogon (hoewel niet helemaal precies) stond in een reactie op mijn weblog van 20 juli j.l.

    Stel: “De Hofstad groep ontvoert een Amerikaanse militair” en de Nederlandse regering is (d.m.v. de politie) niet in staat die te bevrijden.

    “Hoe zou je het dan vinden als de luchtmacht van de VS je huis in puin bombardeert omdat ze, naat ze zeggen, het recht hebben zichzelf te verdedigen??

    Wel een aardige om in het achterhoofd te houden …

    Mazzel & broge, Evert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *