Vergissing?

massacre-8-nov-483.jpg

Een vergissing? Dat was niet een tankgranaat die naast het doel terecht kwam. Dat was een hele reeks schoten, nadat eerst een aantal huizen waren geraakt waar de mensen nog sliepen, vielen de volgende doden en gewonden in de straat toen de mensen naar buiten vluchtten en ze ook daar beschoten werden.

12442.jpg

Uri Avnery, van Gush Shalom, vraagt zich af of het een ‘fout’ was.
“It is not at all self-evident that this massacre was caused by a mistake, Uri Avnery added, “It is quite possible that the intention was to teach the Palestinian a lesson, after the Israeli army failed to stop the Qassams from Gaza in spite of the operation in which 55 Palestinians, including many women and children, were killed.”

In Israel vonden spontane demonstraties plaats. Peace Now, Gush Shalom, the Women’s Coalition for Peace, Anarchists for Peace en de Meretz and Hadash partijen protesteerden voor het ministerie van Defensie in Tel Aviv. Vandaag trekt een stoet naar Erez, de grensdoorgang bij Gaza.

In Amsterdam vindt vanavond een protestwake plaats op de Dam, onder andere georganiseerd door het Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid en de Internationale Socialisten, om 18.30.

3 gedachten over “Vergissing?

 1. Ha lieve Anja,

  Wat een verschrikkelijke beelden, en wat een verschrikkelijke stilte vanuit Europa. Ook vanuit Nederland. Vandaag pas beelden in de Volkskrant. Gelatenheid en desinteresse, that’s it. Ik geloof dat Farah gisteren vragen heeft gesteld, maar dat zal de boel ook niet echt in beweging brengen verwacht ik. Vreemd, hoe na Al Qaida en Irak het niet tot een vanzelfsprekende waarheid is geworden in de publieke opinie dat zonder een oplossing voor de tragedie die de Palestijnen ondergaan er nooit een oplossing voor de afkeer en haat van de VS/EU zal zijn. Daar hadden de verkiezingen in de VS en in NL over moeten gaan. Ondertussen sterven er weer talloze gezichtsloze Palestijnen en groeit de haat.

  warme groeten,
  Naima

 2. Aan ons de taak de verkiezingen in Nederland juist ook hierover te laten gaan; valt niet mee maar toch.
  De laffe zwijghouding van Nederland (regeringspartijen) kunnen we luid en duidelijk kenbaar maken! Dat kan vanavond op de Dam, met mede-organisator Palestijnse Gemeenschap Nederland, en daarna.
  Boodschap aan de regering: zwijgen is medeplichtigheid.
  Wim Lankamp

Reacties zijn gesloten.