Kerstreces

Het gebeurt niet vaak dat ik ’s ochtends wakker wordt met het gevoel, ik vind niks, nergens van. Geen mening. Lees de kranten. Nog steeds geen mening.

Dat betekent dat het even op is. De formatie staat op een zacht pitje tot januari. De Eerste Kamer is met reces. Vanmiddag doen we nog even kerstfeest met de SP en dan mogen we naar huis. Ik heb behoefte aan winterslaap, bijlezen, mijn huis opruimen, veel weggooien, en af en toe iets doen dat nergens over gaat. Dus: ik doe dit weblog een weekje dicht. Een week meningenvrij. Wedden dat de meningen daarna weer staan te dringen?

Jullie hebben nog twee dagen de mogelijkheid om ergens op te reageren, dan sluit ik ook dat even af.

12 gedachten over “Kerstreces

  1. Anja, ik wens je hele fijne Kerstdagen en voor 2007 een geweldig jaar toe!

    Knuff voor de katten en probeer lekker lui te genieten.

  2. Anja,

    Ik herken wat je hier schrijft. Vandaag heb ik me opgefokt over wat de Nederlandse taal is verworden door toedoen van het Groene Boekje. Inderdaad, tijd voor vakantie.

    Fijne dagen, en het allerbeste voor 2007.

    Vriendelijke groet,

    Jan B.

  3. Anja hele fijne feestdagen en een goed 2007 met vrede voor iedereen en met name voor de Palestijnen.
    Ik neem aan dat het niet meer december wordt.

    Voor iedereen verder fijne feestdagen( Kerst, Chanoeka en Ied al Adha) en een vredig 2007 gewenst. Moge iedereen in dat jaar in vrede kunnen leven.

  4. Ja! Iedereen fijne dagen.
    En, hopelijk krijgen we vrede voor en door iedereen.
    Maar, als we respect en verdraagzaamheid jegens elkaar tonen zijn we al een stuk verder!

  5. Dag Anja,

    Donderdag jl. bibliodrama in de RK Verrijzenis kerk in Maarssen. Als opmaat naar Kerst de woorden van de knorrige Paulus aan de gemeente in Rome. Hoofdstuk 13: vers 11 en 12.

    Vervolgens de zinnen in de ruimte gezet. Langs de diagonaal de weg van het donker naar het licht. In het midden een grote cirkel voor de woorden ‘werken van het duister’ en wapenrusting van het licht.

    Mij schoot het verhaal te binnen met de vraag: ‘Wanneer is de nacht ten einde?’.

    ‘Een oude rabbi vroeg eens aan zijn leerlingen:
    Hoe kun je het moment bepalen,
    waarin de nacht ten einde is en de dag begint?
    Is het ’t moment als je uit de verte
    een hond van een schaap kunt onderscheiden?,
    vroeg één van zijn leerlingen.
    Nee, zei de rabbi.
    Is het als je van verre
    een dadelboom van een vijgeboom kunt onderscheiden?,
    vroeg een ander.
    Nee, zei de rabbi.
    Maar wat dan?,
    vroegen de leerlingen.
    Het is als je in het gezicht van een mens kunt kijken
    en daarin je zuster of je broeder ziet.
    Tot dat moment is de nacht nog bij ons’.

    Een zalig Kerstfeest !

    Jaap

  6. N.B.:
    Vandaag heeft de Raad van State bepaald, dat minister Verdonk haar beslissingen bij het weigeren van verblijfsvergunningen aan “schrijnende gevallen” onder de asielzoekers onvoldoende heeft gemotiveerd! En dat leidt tot willekeur.
    Verdonk heeft het door haar aangespannen hoger beroep verloren. De minister -nu dus Hirsch Ballin- zal dus bepaalde criteria moeten gaan opstellen!
    (In totaal hebben 15.750 aislzoekers zich erop beroepen een “schrijnend geval” te zijn. Slechts ruim 5 % kreeg een positieve beslissing).

    (Informatie in NRC Handelsblad vandaag).

  7. Hoi Anja,

    Fijne kerst, gelukkig nieuwjaar!
    Ga vooral zo door, we zijn het wel vrijwel nooit eens, maar vind het ontzettend goed dat je een weblog bijhoudt, meer politici zouden dat moeten doen! Had namelijk nog graag een paar mensen op deze manier wat willen vragen.
    Heb eigenlijk nog wel een vraag, loop ik al een tijdje mee rond.
    Dat Verdonk en Donner aangevallen werden vooral met behulp van de media ten tijde van de Schipholbrand is redelijk logisch, maar ik snap echt niet waarom de mensen die toen zo hard moord en brand riepen zich nu en ook een half jaar geleden over wat Marijke Vos heeft gedaan, want zij heeft namelijk bewust iets gedaan wat nog veeeeeeeeel erger is, daar wordt echter niet tot nauwelijks iets over vermeldt. Want als Verdonk destijds bloed aan haar handen had is Marijke Vos Jack the Ripper. Vind het vreemd daar niemand over te horen, misschien heb je daar een verklaring voor…

  8. Anja,

    Ik ken dat gevoel.
    Ik wens jou en verder iedereen, waar ook ter wereld, een fijne Kerst en een vredig 2007.

  9. Ik ben niet bezig met de olympische spelen van wie erger is dan wie, Tim. En ik heb wel degelijk commentaren over Marijke Vos in de kranten gelezen. Ik hou me als eenpersoons weblog bezig met een aantal thema’s waar ik me in verdiep. Waaronder hoe we in Nederland vluchtelingen behandelen. Je kunt dat op geen enkele manier wegpoetsen tegen eventueel ander onrecht, kwaad of fouten op een ander vlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *