Einstein

“The world is not dangerous because of those who do harm but because of those who look at it without doing anything.”

Albert Einstein

4 gedachten over “Einstein

  1. Bedroefd hoef je hiervan niet te worden. Leg er deze van Freek de Jonge naast:'”Alles is al gezegd,” zei de pessimist. “Maar er heeft nog niemand geluisterd,” zei de optimist.’

  2. “Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius — and a lot of courage — to move in the opposite direction.” Even bij stil staan kan gĆ©Ć©n kwaad, ook voor onze maatschappij niet!

  3. Hm, dit heeft meerdere kanten.

    Hier is een andere (vrij naar John le CarrƩ) om over na te denken:

    Het zijn niet de dissidenten, niet de ketters, zelfs niet de verraders die in deze wereld zoveel onheil hebben aangericht. Zij zijn er niet in geslaagd de beschaving te ondermijnen. Nee, het zijn de loyale mensen die blind varen op de kompassen van hun geĆÆnstitutionaliseerde geloven: hun balansen kloppen niet, zij hanteren dubbele standaarden. Waarschijnlijk is het enige dat met enige zekerheid kan worden gezegd, dat de grootste bedreiging voor de menselijkheid van de samenleving komt van het afstand doen van persoonlijke scrupules, je geweten, ten gunste van institutionele noemers.

    Mazzel & broge, Evert

Reacties zijn gesloten.