Ja maar jij bent anders!

Twee jonge mannen, Robert van Raalte en Ahmed Kissami, zijn een weblog begonnen. Straatpolitiek. Interessant. Zie hier een stuk van Kissami.

Zit ik in de Get Down te genieten van mijn rust komt er een gast naast me zitten en zegt: “hey, jij bent die gast uit Shouf Shouf Habibi, of niet?” Ik keek hem scheef aan met de vraag of hij dat serieus meende. Toen kwam de tweede domme vraag: “vind je het raar dat ik dat als Nederlander aan jou als Marokkaan vraag?” Wat zijn bedoelingen precies waren vraag ik me nog steeds af. Ik merkte dat hij me uit de tent probeerde te lokken, maar vooralsnog bleef ik rustig. Ik draaide de vraag om. Ik vroeg hem of hij iets raar vond aan de manier waarop ik deed en hoe ik in mijn omgang was met de mensen daar. Had ie niks op te zeggen. Toen zei hij dat ik anders was. Anders dan wie?. Zegt ie: “anders dan andere Marokkanen.” Toen ik vroeg welke Marokkanen hij kent, had ie weer niks te zeggen. Ik vroeg hem wat hij wist van Marokkanen, op de film na dan. Driemaal raden: niks.

Lees verder, op de website van Straatpolitiek. Hier.

Eén gedachte over “Ja maar jij bent anders!

  1. Leuk dat U uw website gelinkt heeft aan de onze. Het klopt dat we nog contactgegevens missen op onze website. Dat passen we aan. Het wordt hoogstwaarschijnlijk straatpolitiek@hotmail.com

    We houden uw site in de gaten!

    Nuff Blessings,

    Robert van Raalte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *