40 jaar bezetting (7)

Advertentie in de Volkskrant, oproep aan de Nederlandse regering, doorbreek de impasse van 40 jaar bezetting. De tekst is nogal ‘paradigma 2’, dat wil zeggen, er wordt steeds gepraat over ‘beide partijen’, over ‘de onmacht van beide partijen’ bijvoorbeeld, alsof de macht en de onmacht niet erg ongelijk verdeeld zijn. Wel wordt er geconstateerd dat er met twee maten word gemeten, omdat de druk op beide partijen niet even sterk uitgeoefend wordt. Waarvan Maxime Verhagen, die reageert op Dries van Agt, in de Volkskrant weer eens getuigt. (Over de ‘paradigmastrijd’, hier)

Maar okee. Als je een keur van namen onder een statement wilt hebben moet je die wel tamelijk gematigd houden. Een greep uit de namen eronder: Jan Pronk, Doekle Terpstra, Harry de Winter, Huub Oosterhuis, Joris Voorhoeve, Dries van Agt, Bert Bakker, Sylvia Borren, Hand van den Broek, Hans Dijkstal, Bas de Gaay Fortman, Geert Mak, Jaap Hamburger, Eric Jurgens. Zie voor de tekst en de namenlijst: hier.

In Israel blijken ze wel te volgen hoe Nederland er over denkt, zie Haaretz, een reactie: hier

2 gedachten over “40 jaar bezetting (7)

  1. Kijk even naar de namen onder de tekst. Valt je niet iets op? Er zijn geen zittende politici gevraagd. Dat hoefde ook niet, want wat de SP vindt is duidelijk. En inderdaad, wat wij vinden gaat verder dan deze tekst. Wat niet wegneemt dat ik blij ben dat de mensen die hebben ondertekend hun bezorgdheid uiten en in ieder geval vinden dat er niet met twee maten gemeten moet worden. We zouden al een stuk verder zijn als Verhagen dat in zijn oortjes zou knopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *