WAO plein

Ik had het er al over, hier, toen er een artikel in de krant kwam dat de WAO-WIA wet van minister de Geus zo’n succes was geworden. Omdat er bijna geen nieuwe mensen meer een uitkering vanwege volledige arbeidsongeschiktheid ontvangen. Ik vroeg me – wederom, want ik stelde die vraag al toen ik in de EK de wet moest behandelen – wat er met al die mensen gebeurde die vroeger wel een uitkering gehad zouden hebben maar nu niet meer, of de mensen die opnieuw ‘goedgekeurd’ waren, allemaal aan het werk? Nou nee. En wat er gebeurde met de mensen die voor minder dan 30% arbeidsongeschikt worden bevonden en niets krijgen. Maar wel veel vaker ontslagen worden.

070307verkiezing-298.jpg

Paul Ulenbelt, (midden op de foto) voorheen medewerker van de Tweede Kamer fractie die me toen vaak van informatie voorzag, hij is een echte deskundige op dat vlak, doet er nu veel aan nu hij als kamerlid voor de SP in de TK zit. Ga eens kijken op het WAO plein.
Hier.

Eén gedachte over “WAO plein

  1. Zelden is de arbeider zo gepakt als door de Geus. Notabene een vakbondsman gewoon bezuinigen over de ruggen van mensen die het al niet breed hebben. En de nu werkende nergens wordt je meer voor afgekeurd, kanker 60 jaar, hartoperatie 61 jaar probeer maar aan de slag te komen je moet. Anders kan je niet in de VUT en mijn generatie moet door tot 65. Versleten of op maak niet uit Aart Jan de Geus bedankt. Zijn eigen zeer comfortabele regelingen daar heeft hij niet in gesneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *