Dagboek 1 augustus 2007

Veel werk gehad aan het verwerken van reacties. Lijkt niet op vakantie. Eigen schuld, ik had het bij komkommertjes moeten houden. Nu zit ik aanstaande vrijdag ook nog op de radio, want dankzij de Volkskrant komen nu ook de andere media even kijken waar dat ‘meulenbelten’ nu helemaal op slaat.

Ik heb nog meer over Gaza maar dat komt morgen.

Ik was nog even buurten bij de webmaster. Ik leer er elke keer weer wat bij. Ik kijk bijna dagelijks even naar mijn metertjes om te zien hoeveel bezoeken er per dag zijn. Dat waren er gisteren en eergisteren respectievelijk 4405 en 5179. Vakantietijd dus, want een paar weken geleden zat dat om de zesduizend per dag. Daarmee weet ik niet hoeveel mensen er nu eigenlijk in het geheel naar dit weblog komen, want ik kan niet zien of dat steeds dezelfde zijn en hoeveel ervan dagelijks langskomen, of, wanneer ze nieuwsgierig zijn naar reacties op hun eigen reacties meer dan een keer. Ik moet naar iets anders kijken, zei Web. Naar het aantal ‘unieke bezoekers’ per maand. Dat wordt geteld aan de hand van de unieke IP-nummers van de computers. Dat waren er in juli 50.152. Wow. En die deden gezamenlijk 159.349 bezoeken. Wat betekent, legde Web uit, dat die vijftigduizend mensen gemiddeld drie bezoeken per persoon aflegden. Daar zijn dus mensen bij die het na een keer gehad hebben en nooit meer terugkomen, en er zijn vaste bezoekers bij die dagelijks even komen buurten. Het aantal unieke bezoekers stijgt nog steeds, en was alleen in verkiezingstijd even hoger.
Nou, dus voorlopig ga ik nog maar even door.

Maar vanmiddag ga ik naar de sauna met vriendinnen. Als ik even weg mag.

7 gedachten over “Dagboek 1 augustus 2007

  1. Anja, hoelaat, welke zender, welk programma vrijdag?

    Of zit je soms in het marathongesprek van de VPRO.

    Ik hoor het wel.

  2. Gaza roept. In De Pers van vandaag las ik een berichtje waarin staat dat Egypte die grens dicht houdt. Altijd gedacht dat dat Israël was. Hoe zit het nou? En ook nog: het berichtje begon met het verhaal dat Palestijnen (studenten en ambtenaren) die via Egypte naar Gaza willen op een vliegveld worden vastgehouden en daar in opstand zijn gekomen vanwege de slechte omstandigheden. De Pers noemt ze “rebellen”.

  3. Als “meulenbelten” veel en vaak gebruikt wordt, kan het in Van Dale worden opgenomen.
    Als ik me goed herinner is het SP-werkwoord “girogluren” (dat is wanneer de Sociale Dienst je bankafschriften bekijkt)jaren geleden kandidaad woord geweest. 🙂

  4. Hoi Anja, grappig om een citaat van mezelf op jouw weblog tegen te komen (in je bericht over de pot en de ketel). Ik reageer zelden op weblogs, maar bij Düzgün Yildirim kon ik me een paar keer niet inhouden. En ook nu moet me toch nog iets van het hart: Yildirim `Meulenbelt` erop los. Na mijn uitspraak dat weblogs zonder censuur een illusie zijn, heb ik nog welgeteld 1 keer mogen reageren.

    Daarna stelde de eveneens door jou geciteerde Regina een vraag over de `dubbelfuncties` waar het Comité zo tegen ageert. Hoe het eigenlijk zit met Yildirims dubbelfuncties (fractieleider in Zwolle, Statenlid, lid van het door hem zo vermaledijde partijbestuur) – of dat dan wel mag. Nadat die reactie was `verdwenen` vroeg ik iets in de trant van: Waarom worden kritische vragen hier verwijderd ipv beantwoord. Sindsdien krijg ik steevast de volgende mededeling te zien: De beheerder heeft jou de toegang ontzegd om hier reacties op te plaatsen.

    Ook Regina zelf heeft inmiddels een IP-ban gekregen, meldde ze vanachter een andere computer op Yilidirims weblog. Maar dat bericht is ook al snel weer gewist.

    Ieders goed recht om berichten te verwijderen en bepaalde personen te weren, normaal gesproken, maar bij Yildirim ligt dat voor mijn gevoel toch net even iets anders. Ik blijf het een aanfluiting vinden om enerzijds te ageren tegen `censuur` op weblogs en anderzijds zelf allerlei reacties maar weg te halen. Laat `m dan gewoon toegeven dat ongemodereerde weblogs geen zinnige discussies opleveren…

    Nog los van alle andere tegenstrijdigheden in zijn betoog (kort samengevat: SP moet democratiseren, maar zelf respecteer ik de partijdemocratie alleen maar als die mij uitkomt) – maar daarover is inmiddels gevoeglijk alles wel gezegd. 😉 Dus hier laat ik het maar bij, me ernstig voornemend om voortaan weer gewoon mijn digitale klep te houden als ik een weblog bezoek. ;-P

  5. @ Christine de Vos (5):

    Van Dale (2008):

    Meulenbelten (werkw.): 1.(onovergankelijk)op stricte wijze een weblog modereren; 2. (overgankelijk) op basis van stricte maatstaven een bijdrage niet toelaten dan wel verwijderen van een weblog; 3. (figuurlijk) iemand erop attenderen dat hij op deugdelijke en fatsoenlijke wijze eeen discussie moet voeren; 4. (gemeenzaam) iemand laten weten dat men niet met zich laat sollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *