Nog eens de spelregels

Voor nieuwkomers, die hier de weg nog niet weten.

Dit weblog is geen open forum, naar mijn persoonlijke domein. Om vele redenen behoud ik me het recht voor te modereren en te selecteren: om bagger en onzin te weren, om eindeloze herhalingen te voorkomen, om niet misbruikt te worden door lieden die mijn weblog graag voor eigen doeleinden in willen zetten, om me niet te vervelen, om onderling gebabbel te voorkomen, en om het, kortom, hier nog interessant te houden.

Wie hier reageert blijft in de wachtstand tot ik besloten heb het al of niet te plaatsen. Minimaal twee keer per dag bekijk ik de inzendingen. Wie op mij overkomt als te goeder trouw, en de mogelijke bijdrage heeft voorzien van een geldig email-adres (dat is verplicht) krijgt over het algemeen een reactie van mij als ik iets niet plaats.

De spelregels die ik hanteer staan hier.
En voor wie meer wil weten over mijn overwegingen om het zo te doen en niet anders, zie hier.

Overigens is dit een huishoudelijke mededeling, en geen discussiestuk.

Eén gedachte over “Nog eens de spelregels

  1. M.i. een goede analyse van het kongres. Dit sluit echter niet uit dat er ‘morrende’ leden zijn die een heleboel voorstellen naar de prullenmand hebben zien verwijzen. Nog meer ‘morrende’ leden hebben het kongres niet bezocht omdat ze niet tot de uitverkoren behoorden. Kortom er is een zekere onrust onder de leden; iets dat we ons gewoon niet kunnen permiteren.
    Ook zijn er personen geweest (div dagbladen en een RTL zender) die het woord niet kregen.
    Die willen een (gesloten?) kultuur verandering zien dat niet werd gehonoteerd door het kongres.
    De partij is groter dan die 1100v/m die aanwezig waren. Als mede oprichter van een afdeling heb ik ook mijn twijfels aangaande de interne struktuur.
    Heel langzaam als een supertanker veranderd iets binnen de SP zoals ik die ken(de) en m.i. niet ten goede.
    Kan de SP haar spektakulaire groei wel aan op dit moment? Ook dat Marijnissen meerdere petten opheeft vind ik niet helemaal kosher.
    Ook krijg ik de indruk dat gerechtvaardige stevige kritiek zoals de opmerking op het kongress voor ‘meer, betere en vrijere diskussie’, die met boegeroep werd onthaald en nog net even in de mikro kon roepen “zo denk ik erover”. Werd bijna van het toneel afgekeken.
    En dat er meer sprekers waren welke met boegeroep werden onthaald vind ik stijlloos en kongresbezoekers onwaardig. Mensen die zich notabene inzetten voor de partij onthaal je niet op deze wijze en was ook op de TV te zien en, erger nog, te horen.
    Dat is potverdrie de kern van de basis. Ik ben helaas ook niet op dit kongres geweest, wel op twee vorige, maar de rijen sloten zich op het kongres en stemden tegen sommige voorstellen welke mijns inziens op hun merites hadden moeten worden beoordeeld en niet uit het programmaboekje met (te) korte toelichting gewoon mogen worden weggestemd. Voor sommige onderwerpen was dit te kort door de bocht.
    Ook sommige -SP gezinde- journalisten plaats(t)en hun kanttekeningen n.a.v. het kongres. Dat o.a. de struktuur wel een opfrisbeurtje kon verdragen.
    Ab Woudstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *