Weg

Ik ben naar Gaza.
Als het goed is stuur ik vanavond een berichtje.

Voor wie even niets te doen heeft: ik zag in de boekhandel dat Ilan Pappe’s boek, De etnische zuivering van Palestina nu in het Nederlands is verschenen. Als ik zo bazig mocht zijn, dan zou ik zeggen: verplichte literatuur als je over Palestina/Israel mee wilt praten. Een absoluut centraal boek.

3 gedachten over “Weg

  1. Ha fijn, dat dat boek van Ilan Pappe er in het Nederlands is daar zat ik net op te wachten.
    Ik hoorde vanmorgen op de radio dat het Israelische leger weer flink tekeer is gegaan in Gaza. Weer veel (ook onschuldige) doden. Er staat toch ook in de Thora: Gij zult niet doden? Maar dat stuk slaan ze voor het gemak maar over blijkbaar. Ook las ik in de krant dat het overgrote deel van de Israeliers vindt dat er met Hamas gepraat moet worden. Toch iets positiefs.
    Goede reis Anja en fijne dagen met man en vrienden.
    groeten

  2. Dag Anja het ga je goed daar, want het lijkt er erg onrustig. Ik hoop van harte je heelhuids volgende week terug te zien! Een hartelijke groet voor allen daar. Liefs tineke

  3. Vandaag op het nieuws: kassam raketten afgeschoten op Israël een dode Israëlische student hierdoor, ook bombardementen op Gaza( welk verband er tussende eerste en de twede zijn wordt niet genoemder wordt gesuggereerd datde bombardementenhetgevolg zijn van de Kassams. Of dat ook zo is ??? Dat er daarin Gaza ook doden vallen( en hoeveel) wordt niet eens genoemd. Verder een rapportage over de tentoonstelling in het Tropen museum over de Nakba. Na wat algemene vragen , vraagt de verslaggever of de geïnterviewden ook nog wat zeggen over de terreur waar ze nu mee geassocieerd worden. Ik heb daarna de radio uitgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *