Harry over Verhagen en Koenders

Toen ik Koenders tegenkwam op het afscheidsfeest van Sylvia Borren van Novib Oxfam kwam de stoom hem uit de oren. Opmerkelijk eerlijk zei hij dat hij behoorlijk in botsing was gekomen met minister Verhagen van Buitenlandse Zaken. Koenders, van de PvdA en van Ontwikkelingssamenwerking vindt dat we er niet meer omheen kunnen om ons uit te spreken over de schendingen van de mensenrechten door Israel. Verhagen, van het CDA, en zelfbenoemd held in zake mensenrechten, vindt van niet. Even dacht ik nog dat Gaza de struikelsteen zou worden voor het kabinet, maar nee.

Harry van Bommel, woordvoerder buitenland voor de SP staat uiteraard aan de kant van Koenders. Zie Hier.

(In our government the social democrats and the christian party work together. It is minister Verhagen, christian, who says he is a strong advocate of human rights, but he refuses to criticize Israel for their continuing refusal to respect the human rights of Palestinians. Minister Koenders, from the Labour Party, the social democrats, thought it was time, during the last invasion in Gaza, to stand against Israel. But he lost. The parliamentarion of our party, the Socialist Party, who is nog in the government, (he came with me for a visti ti Gaza some years ago) says it is a shame that our politicians think peace in the government is more important than peace in the Middle East)

10 gedachten over “Harry over Verhagen en Koenders

  1. Ben even druk bezig met dit Anne-Marie.

    Naar ik begrepen heb is ook het CDA intern verdeeld over deze kwestie, het is nu zaak met overtuigende argumenten te komen en het gesprek met iedereen gaande te houden.

  2. Natuurlijk Clara, is ook het CDA verdeeld. Oud-Premier van Agt is immers nog steeds CDA-lid!
    Onbegrijpelijk dat in deze zgn. christelijke partij hardnekkig Israel uit de wind wordt gehouden. Hoe kunnen christenen de ogen sluiten voor zoveel onrecht.

  3. Johan, ik vrees dat het inmiddels een (inter)nationale sport is geworden om ‘wèg’ te kijken bij narigheid en ellende. Zelf kijk ik ik ook weg als het me te veel aangrijpt. Dan kan ik het niet langer verwerken en slaap ik niet meer. Heb al genoeg gedoe hier… 🙁
    Maar wegkijken is makkelijker dan opstaan en zeggen wat je er echt van vindt. Vanuit het CDA is deze wegkijktrand misschien nog te begrijpen ook. Te begrijpen is niet goedkeuren, natuurlijk. Want goedkeuren kan ik deze houding echt niet. Menselijk lijden, waar dan ook, grijpt me steeds heviger aan. De frustratie van mijn machteloosheid groeit. Wat kan ik doen, behalve proberen in mijn omgeving mensen vertellen dat wat er gebeurt in Gaza niets meer of minder is dan een gruwelijke misdaad tegen de menselijkheid? Oorlogsmisdaden… Proberen ook om de angst weg te nemen voor Moslims in het algemeen en die naast je wonen in het bijzonder. Wat er ook vanuit ‘Den Haag’ geroepen wordt, ga uit van je eigen ervaringen en volg niet slaafs de Wildersen en Verdonken e.d.? Leer zelf nadenken, vraag ik de mensen om me heen. Of dat lukt? Ik ben bang van niet. 🙁

  4. Johan U. Buiten van Agt zijn er heel wat meer christenen die al veel langer tegen dit ‘onrecht’ zijn. Maar er is inderdaad een kleinere groep die niet beter weet dan ‘onlosmakelijk’ achter het Joodse volk te staan. Maar Israel is het joodse Volk niet het zijn de “havikken” die daar de dienst uitmaken. Maxime Verhagen en ook Jan Peter Balkenende zouden beter moeten weten en luisteren. Waarom doen ze dat niet? Vroeg of laat krijgen ze hun ’trekken thuis. J.F. Verhagen.

  5. Iemand heeft mij een abonnement op de krant “Israel Actueel” van Christenen voor Israel gegeven. Waarschijnlijk n.a.v. stukjes die ik wel eens in de krant laat plaatsen bij lezers schrijven. Wat je in die kranten leest. Verschrikkelijk. Ze werken bij mij net averechts. Zo smerig. Ze verdraaien de waarheid en laten feiten weg. Smeerlappen zijn het gewoon. Dat noemt zich dan christen. Ik word zo kwaad als ik die kranten lees. Ik zeg maar zo: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Jan Elshout heeft een heel goede reactie geschreven op de nieuwe nota in wording van de PKN over Israel/Palestina op de website van Werkgroep Keerpunt.

  6. Ik ben het geheel met je eens, Corrie, maar hou je een beetje in wat het gebruik van scheldwoorden betreft. Zonder dat begrijpen we het ook wel.

  7. Sorry Anja,
    Maar ik word zo kwaad als ik die kranten lees. Met de gedachte dat er velen zijn die die rommel lezen en niets anders. Zodat ze blijven denken hoe slecht die Palestijnen wel niet zijn en dat ze alles aan zichzelf te danken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *