Vanavond op de tv

060720AO 034.jpg
(Hajo Meyer)

Beetje laat, maar voor wie dit nog ziet:
Op Netwerk, Ned.2, om 20.25 is een portret te zien van Hajo Meyer, vaak langs geweest op dit weblog, aangekondigd als ‘omstreden’. Omdat hij als joodse overlever van Auschwitz een uitgesproken tegenstander is van de Israelische bezettingspolitiek. (Interessant dat iemand die volledig achter de Israelische bezetttingspolitiek staat niet omstreden wordt genoemd, trouwens)

En bij Pauw en Witteman, is naar ik heb vernomen naast Arabist Hans Jansen ook Harry de Winter aanwezig, al staat dat in de kranten niet aangekondigd. Ned.1, 23.00

Beide mannen zijn van Een Ander Joods Geluid.

10 gedachten over “Vanavond op de tv

  1. De man die Hajo Meyer ervan beschuldigde een joodse antisemiet te zijn – argumentatie hebben we niet gehoord behalve als je er van uitgaat dat iedereen die grondige bezwaren heeft tegen de politiek van Israel vanzelf een antisemiet is – was Henryk Broder. Ik citeerde hem wel eens, omdat hij een mooie definitie gaf van antisemitisme als zelfbedieningswinkel.
    Over het CIDI, oordeel zelf. Wat vindt je van een organisatie die nog steeds alles wat Israel doet verdedigt?

  2. Hajo Meyer. Ik hoop dat er een hele ‘hoop’ van onze ‘leiders’ naar Netwerk gekeken hebben en al zijn het er maar een paar die ‘los’ durven te komen van het pro Israel gedoe,dan is dat mooi mee genomen. Wens u veel succes en sterkte toe want ik beschouw u als ’n Duif die het in de toekomst voor de Palestijnen moet ‘maken’. Met de ‘havikken’ in Israel is niet te praten en met de meeste kolonisten nog minder! J.F. Verhagen

  3. En bij Pauw en Witteman, is naar ik heb vernomen naast Arabist Hans Jansen ook Harry de Winter aanwezig, al staat dat in de kranten niet aangekondigd.

    Dat is wel belangrijke informatie, te weten dat de publieke omroepen, niet elke keer als Wilders in het gedrang komt, deze hoogleraar laten opdraven.

    Laatst zat Hans Janssen ook al bij Nova naar aanleiding van de film van Wilders. Om op het vuur hout te doen. Lof voor Harry de Winter. Maar wel laat. Moslims worden al meer dan 10 jaar figuurlijk de hoek om geschopt. Waar ik me zorgen om maak , en lijkt me niet overdreven, dat door deze optredens, mogelijk gemaakt door Nova, P&W, het gehele Hilversum ,werkelijk mensen in de straat worden geschopt en geslagen.

    Over Hans Jansen:http://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=Hans+Jansen

  4. Onbegrijpelijk dat de Duitse rechter Henryk Broder het recht geeft om Hajo Meyer als anti-semiet te bestempelen. Wat voor definitie van anti-semiet hanteert die rechter? Iemand die alles haat wat joden zeggen? Dat doet Meyer niet. Iemand die joden de slechte dingen toewenst die hen in de Tweede Wereldoorlog overkomen zijn? Zo iemand is hij niet. Iemand die kritisch is op wat de Israëische regering doet? Ja, dat is hij wel, maar wat is daartegen?

    Het is een zeer zwaarbeladen term, anti-semiet. Hij dateert uit de tijd dat er echt een afkeer was van “de joden”, dat ze in films neergezet werden als een andere soort, een verderfelijke soort, ook nog, als kakkerlakken. Letterlijk. En daar moest het land dan van gezuiverd worden. Mensen zagen het ook niet als iets slechts om je zo op te stellen, net zo min als je het zielig vond voor het ongedierte als dat bestreden werd. Onvoorstelbaar, nu, achteraf, zo onmenselijk. Dat was anti-semitisme, en dat het dan ook nog eens in de praktijk gebracht is, dat het de aanleiding geweest is voor een van de grootste genocides in de geschiedenis, dat maakt het eens te meer walgelijk om iemand nu nog zo te noemen. “Je wilt ons weer tot ongedierte bestempelen, en je wilt ons weer laten uitroeien”, dat is eigenlijk het verwijt dat iemand maakt wanneer hij een ander tot anti-semiet bestempelt.

    Daar mag een rechter niet in meegaan. Dat is volstrekt niet wat Hajo Meyer voorstaat. Hij is kritisch, hij beoordeelt mensen juist niet op hun ras of hun geloof, maar uitsluitend op hun daden. Want die deugen niet. Sterker, die lijken op wat de Duitsers deden toen ze Nederland binnenvielen en bezetten, en toen ze een shoah afkondigden tegen de joden.

  5. Ja, ik heb het gezien en gehoord. Wat een prachtmens! Ridicuul om hem antisemiet te noemen. Hij is een humanist volgens mij. En hij ziet dezelfde overeenkomsten als Harry de Winter. En als ik doe. Ik neem mijn petje dan ook diep af voor deze onvermoeibare man.

  6. Ik heb gisterenavond zitten kijken.

    Een vraag die mij bekruipt: Is deze “arabist” Hans Jansen betrokken bij de Geert Wilders club? Mij komen nu wat krachttermen voor de geest, maar die houd ik maar voor me …

    Je moet niet alles willen zeggen.

    Mazzel & broge, Evert

  7. Hajo Meijer is een integer en oprecht persoon die alle lof verdient, door zijn inzet voor rechtvaardigheid.

    Hajo sjappo!

  8. Nee, Jansen is niet van de Geert Wilders club, hij heeft zijn eigen winkeltje. Je kunt alleen zeggen dat hij wel erg graag achterop de fiets van de anti-islam stroming springt om daar nog een graantje van mee te pikken.
    Fijn dat je de krachttermen voor je houdt, ze zijn niet nodig, Evert.

  9. Ik heb op internet nog het Netwerk-programma gezien. Zeer indrukwekkend. Ook als Hajo Meyer op de Duitse Anne Frankschool de leerlingen vertelt over hoogzwangere vrouwen die niet door een checkpoint komen en dan ter plekke vaak een dood kind baren en Hajo Meyer dan vraagt wat zij daarover in de krant lezen. Een leerlinge antwoord dat ze daar niets over lezen.
    Mensen worden niet geïnformeerd en willen het vaak ook niet weten, door alle tijden heen.

    Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *