Fanclub

fanclub-ekkl-34-133.jpg

Af en toe doen we dat, een bak leuke vrouwen. Fan van elkaar. Zo multicultureel als het maar kan, anders vinden we het niet leuk. Met zonder agenda, en elkaar veel te vertellen. Iemand heeft een rolstoel, iemand is zwanger, iemand is getrouwd, iemand heeft net een boek geschreven. Een nieuwe baan. Een spannende uitnodiging naar de VS. Iemand zegt ik heb niks, niet getrouwd, niet zwanger, geen boek geschreven. Maar die heeft dan weer wat anders te vertellen. En hoe we het maken en waar we tegenop botsen. Want dit is toch vreemd, als er weer eens ergens deskundigen voor uitgenodigd zijn, zeg islam, dan zien we op het scherm weer allemaal mannen. Terwijl je eens moet kijken wat we hier aan deskundigheid om de tafel hebben zitten. Verkopen we onszelf nog steeds niet goed?

fanclub-ekkl-19-131.jpg

fanclub-ekkl-33-132.jpg

fanclub-ekkl-35-134.jpg

fanclub-ekkl-38-134.jpg

fanclub-ekkl-41-137.jpg

fanclub-ekkl-43-138.jpg

fanclub-ekkl-89-144.jpg

fanclub-ekkl-67-139.jpg

fanclub-ekkl-86-143.jpg

fanclub-ekkl-96-146.jpg

fanclub-ekkl-102-147.jpg

fanclub-ekkl-129-150.jpg

fanclub-ekkl-132-151.jpg

Dat was in Loenen aan de Vecht, en we werden heerlijk verzorgd. Zoals ons dat toekomt.

fanclub-ekkl-119-148.jpg

fanclub-ekkl-125-149.jpg

4 gedachten over “Fanclub

  1. Mooie “portretten”. Letterlijk en figuurlijk.

    Door wie werden jullie “heerlijk verzorgd”? Mannen en/of vrouwen? En wat hield die verzorging zoal in? Of ga ik te ver en gaat mij dat allemaal niets aan? 🙂

  2. Nee, dat gaat je natuurlijk helemaal niet aan, Olav, maar als je goed naar de laatste foto’s gekeken had dan wist je dat al. Maar als ik dat ook nog ga vertellen is het sluikreclame. De dames die op de foto staan met Samira Bouchibti hebben ons in de watten gelegd.

    En voor die grapjas die me boos kwam vertellen dat dit een ‘roomblank dameskransje’ was: de meerderheid van de vrouwen valt ruimschoots onder de betiteling allochtoon, maar misschien valt dat sommige mensen niet meer op als vrouwen geen boerka aan hebben en met mes en vork kunnen eten. Of misschien worden succesvolle vrouwen vanzelf roomblank, ook al waren hun ouders Marokkaanse of Turkse gastarbeiders. Dat ze niet eens meer worden herkend als allochtoon zegt misschien nog wel meer dan welk onderzoek dan ook dat het mogelijkerwijs niet zo slecht gaat met de integratie.

    Maar misschien kunnen we ze vragen om een herkenningsteken te dragen, een paars bloemetje of een geel sterretje of zo, het is anders natuurlijk schrikken als je denkt met een roomblanke Hollandse te maken te hebben en ze komt uit Somalie of Turkije, toch?

  3. Mars en Venus, Anja… en de angst van heel veel mannen dat vrouwen wel eens beter zouden kunnen zijn in debatten en oplossen van problemen dan de ‘machtige’ man… 🙁

    Vrouwen zijn sterk, vindingrijk en gaan voor vreedzame oplossingen. Ik vraag me af hoe het zou kunnen worden als vrouwen onderling net ze kameraadschappelijk met elkaar zouden kunnen omgaan als mannen dat kunnen en elkaar niet de strot afbijten voor iets onzinnigs. Als vrouwen zich werkelijk zouden kunnen verbinden tot een echte machtsgroep dan denk ik dat vrouwen heel, heel veel kunnen bewerkstelligen ten gunste van de mensen, de natuur en de dieren op deze planeet die we allemaal: Moeder Aarde noemen.

  4. Lieve Anja, vond het wederom een waanzinnige middag. Goed je weer eens gezien te hebben. Dank voor je aanwezigheid en de prachtige foto’s x Samira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *