Desmond Tutu over de bezetting

apartheidthumbnail.jpg

Pas was Ronnie Kasrils hier nog ‘te gast’, (hier) Zuid-Afrikaan, jood, blanke, verzetsstrijder tegen de apartheid, nu minister in de Zuid-Afrikaanse regering. Niet voor niets dat de Zuid-Afrikanen die tegen de apartheid vochten vinden dat ze iets te zeggen hebben over Palestina en Israel. De herkenning eerst: nee, in Israel zul je geen bordjes vinden met ‘alleen voor blanken’ cq ‘alleen voor joden’, maar dat is wel de realiteit.

Het racisme dat vanzelf komt als je de ene bevolkingsgroep op moet zetten tegen de andere, en die er van moet overtuigen dat zij, die anderen, de vijand zijn, anders zijn, inferieur zijn, en minder rechten hebben om humaan behandeld te worden dan de ‘eigen’ mensen, ook dat is in Israel en in de onder Israelische bezetting lijdende Palestijnse gebieden een realiteit. Na Kasrils nu bisschop Desmond Tutu. Zie zijn filmpje.

Filmpje van de website End the Occupation, hier.

Website hier

3 gedachten over “Desmond Tutu over de bezetting

Reacties zijn gesloten.