De boten zijn bijna bij Gaza

Op ze schieten wil Israel waarschijnlijk niet, maar het lukte al aardig om ze toch flink te pesten, de boten van de Free Gaza Movement die waarschijnlijk vandaag Gaza zullen bereiken: urenlang bleek het navigatiesysteem niet te werken, deden mobieltjes het niet, was het internet onbereikbaar – Israel had iets gedaan met de frequenties. Maar vanochtend was er weer kontakt.

In Gaza ligt een schip met journalisten klaar om ze tegemoet te varen.
Hier.

Eén gedachte over “De boten zijn bijna bij Gaza

  1. Ze zijn intussen gearriveerd, en doen nu verslag van hun activiteiten. Zo beschrijven ze de hopeloze situatie in Gaza Hospital en ze zijn mee gaan vissen. Dat klinkt gezellig toeristisch, maar de vissers hebben al tijden niet meer kunnen vissen. Doordat op elke vissersboot mensen van Free Gaza plus een zooi journalisten mee zijn uitgevaren, hebben de Israelische patrouilleboten zich koest gehouden. In het verslag staat dat ze in 1 dag meer hebben gevangen dan in alle laatste jaren bij elkaar. Voor elk gezin een maandsalaris.

    Het is een geweldige actie die veel aandacht en verspreiding verdient. De Volkskrant had een mooie foto van het binnenvaren. Verder heb ik geen publiciteit gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *