IND

aaa-28.jpg

We did it!

Ze hebben verlenging van hun visum gekregen voor anderhalve week, want anders hadden ze zondag al weer weggemoeten. Daartoe hebben we stapels papier gefaxt, en gebeld en nog eens gebeld en nog eens gebeld en moesten we naar Hoofddorp voor nog meer papier en handtekeningen, en nu hebben ze een verlengd visum in hun paspoorten. De mevrouw die ons moest doen was een stuk aardiger dan die van twee jaar geleden. En we hoefden ook geen uren te wachten. Dus nu kunnen ze op bezoek in Duitsland waar twee van Khaleds tien broers wonen, die ze al twee jaar niet hebben gezien, dan komen ze weer terug en hebben we nog een paar dagen voor een paar belangrijke vergaderingen en dan gaan ze de barre tocht weer terug.

aaa-29.jpg

aaa-26.jpg

aaa-27.jpg

aaa-25.jpg

De ergste chipshonger is gestild, de stroom cola die door die jongens heen moet wordt ook al minder. Walid heeft de beste gel gevonden om zijn haar in de juiste stand te krijgen, we hebben winterjassen gekocht, ze zijn naar de film geweest, Wasim moet nu kiezen of hij piloot wordt of fotograaf, of misschien beide, ze weten de weg naar de supermarkt en hoe de tram werkt, ze kunnen tot twintig tellen in het Nederlands, en ondertussen doen we van alles wat nuttig en noodzakelijk is voor hun toekomst en die van het NCCR. Walid probeert zijn Palestijnse charme en zijn nieuwe kapsel uit op Nederlandse jonge dames, en kijk, het werkt. Tot in de tram had hij sjans, dus zijn ego kan ook niet meer stuk. Wasim maakt zich onmisbaar in het huishouden, hij is de baas over het Arabische ontbijt en ook verder benoemd tot mijn personal assistant. En vanavond is er een feestje georganiseerd voor Kifaia medewerkers.

aaa-24.jpg

Ik ga ze straks nog ontzettend missen als de badkamer niet permanent onder water staat en vol ligt met natte handdoeken. Genoeg warm water, wij weten niet meer wat voor een luxe dat is.

7 gedachten over “IND

  1. Het doet me nu al pijn dat ze straks weer weggaan. Stiekem hoop ik ze nog tegen te komen op straat om ze de hand te schudden en mijn respect te betuigen. Toch raar hoe je virtueel met andermans leven verknoopt kan raken.

  2. Ik ben ontzettend blij dat de IND niet moeilijk deed en jullie nog een extra anderhalve week hebben. Geniet ervan.

  3. Lieve Anja en azizi Khaled.
    Gefeliciteerd!M’brouk 3alikum!
    Wa Khaled,merhababik fi Holanda!
    Wa gheddan ramadan mubarak!
    mea salama,ila liqa,inshallah!
    annechien

  4. Ik ben trots op Nederland hoe ze dit soort zaken behandelen want ook al vind jij het lijken op een barbaars gebeuren in andere landen is het velen malen erger.
    Dus een veer voor de IND geen ander land zou zo tolerant zijn geweest als Nederland.

  5. Wees jij vooral hartstikke trots op Nederland omdat het in andere landen erger zou zijn, Hendrik. Ik zet mijn normen over humane behandeling van vreemdelingen duidelijk een beetje hoger.

  6. Wat gaat de tijd snel voorbij, hè? Geniet nog zo lang het kan. Boys, make fun while you can and have a ‘whale of a time!’ Also Khaled, of course but I think he will do things a wee bit more slowly… 🙂 Still, enjoy these days. All of you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *