Internationale dag voor gehandicapten in Gaza

11.jpg

Op 3 december is het Internationale Dag voor de Gehandicapten – dat wordt in Gaza, door het NCCR, altijd uitbundig gevierd, meestal met een geweldige demonstratie van iedereen die zich hinkend of rollend voort kan bewegen en hun familieleden. Dit jaar, we zouden er bij zijn maar kunnen Gaza niet in, is het soberder gevierd. Het NCCR deelde noodgoederen uit, ook aan de kinderen van het dovenschooltje, schoenen, zie ik op de foto’s die ze hebben gestuurd, toen de elektriciteit het weer even deed.

3.jpg

6.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

1.jpg

10 gedachten over “Internationale dag voor gehandicapten in Gaza

  1. Anja, Ik beloof je om een dezer dagen geld over te maken op girorekening 8207589 van ‘Kifaia’ en tevens doe ik een beroep op anderen het zelfde te doen! Als er nu veel reacties komen en dit alles met een brief erbij naar de Ambassade van Israel gestuurd wordt,even als aan Maxime Verhagen onze minister van Buitenlandse Zaken,maar daarbij onze inspanning om het Associatieverdrag op ‘geschort’te krijen. Dat is gelukt en het zal te denken geven. Maar ik heb het nog niets gelezen,gehoord of gezien,’is dit dan geen goed nieuws? Toen ik gisteren diverse mailtjes kreeg,kreeg ik ook een ‘warm gevoel’en dat heb ik nog steeds. groeten J.F. Verhagen

  2. Isr. propaganda is geslaagd in het scheppen van het beeld dat een Palestijn een boze jonge man is met een balaclava en een kalashnikov. Niemand denkt bij het woord Palestijn aan een blij doof meisje met een schoenendoos.
    Met het eerste beeld legitimeert Isr. mede de wurggreep op Gaza.
    De notie dat Palestijnen een volk zijn van in meerderheid vrouwen en kinderen komt niet op bij de fan(atieke aanhanger) van Isr..
    Het is heel heel moeilijk om dat vooroordeel over Palestijnen te wijzigen. Isr. slaagt er steeds weer in om zich te presenteren als het benarde volk omringd door vijanden. De werkelijkheid die veel te weinig mensen willen zien is feitelijk de blokkade en belegering van Gaza. En niemand wil de vanzelfsprekende en onaantastbare arrogantie van Isr. zien waarmee dat gebeurt. Ze doen het gewoon omdat een machtig deel van de wereld, de EU en de USA, het gedoogt. Die zijn in de ban van het beeld dat Isr. de USA en de EU voor houdt.
    Macht is inert. Beweging is wankel. Behoud van massa is gebaat bij inertie. Handhaving van de status quo is de natuurlijke reflex van machten als USA en EU. Is aantasting van die macht een voorwaarde voor rechtvaardige vrede voor de Palestijnen? Zou Obama die macht van binnenuit verminderen?
    De slapende reus USA slaapt nu onrustig. Misschien draait hij zich om. Misschien toch nog een sprookje of het eindigt in een apneu.

  3. Evert, Zou Obama die macht van binnenuit verminderen? dat is nog maar de vraag! Maar ik heb al aantekeningen gemaakt en dat hele paket wil ik hem na 20-01-2009 toesturen maar of hij zich zal storen van wat een oude Nederlander hem toestuurt is maar de vraag! We wachten af. groeten Joop

  4. ALS OF HET ZO ZIJN MOEST!

    Vanmorgen,tijdens de ochtendwandeling met hond Fikkie en kater Ollebol kwam er een oude man ons tegemoet gelopen.
    De man bleef staan en zei “wat leuk mevrouw, gaat de poes altijd mee?
    Opeens keek hij mij doordringend aan en vroeg “bent u niet dat meisje van van Zoelen dat vroeger in brand heeft gestaan?”
    Toen ik dat beaamde zei hij “ik heb dat gezien”.

    “Oh” zei ik “dat is niet zo fraai, dus het is niet dankzij u dat ik hier levend sta. Het is dat u een man op leeftijd bent maar anders zou ik u alsnog een flinke schop onder uw achterste verkopen”.
    Hij keek mij geschokt aan.
    “Geef niet hoor” zei ik, ” ’t valt nog goed te maken. Er zijn nog zoveel kinderen die u toch nog zou kunnen helpen” en ik vertelde hem over Kifaia.
    Spontaan trok hij zijn portemonaie en gaf me € 100,00.
    Zo, zijn ziel is vrijgekocht! ‘k Hoop hem nog vaak tegen te komen.
    Vandaag nog zal ik het geld aan je over maken Anja.

  5. Gerrie… gewèldig! 🙂 Ik zal even moeten wachten tot eind januari en dan hoop ik weer zwarte cijfertjes te zien. Dan kan ik ook weer eens iets doen. Voorlopig maak ik links en rechts reclame voor Kifaia. 😉

  6. Zal ik voor zorgen, Gerrie, ze moeten worden bijgeprint.
    Meer liefhebbers?
    Stuur postadres (dat ik niet op het weblog zal plaatsen)

  7. Dan moet je me even je postadres sturen, JF, want ik kan die dingen niet door het weblog heen proppen. Dat kan op zo’n reactieformuliertje, en dat plaats ik dan niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *