Rotterdam demonstreert vrijdag

081230gazameisje.jpg

ROTTERDAMSE POLITIEK ROEPT OP: PROTESTEER TEGEN AANVAL GAZA
30-12-2008 • De Rotterdamse afdelingen van SP, PvdA, GroenLinks, D66, het Palestina Komitee Rotterdam en diverse andere organisaties roepen Rotterdammers op vrijdagavond te protesteren tegen de grootschalige bombardementen op de Gazastrook die afgelopen weekend begonnen. De organisatoren vinden dat de Nederlandse regering het geweld tegen de Palestijnse bevolking ondubbelzinnig moet veroordelen. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft dat tot dusver niet willen doen, in tegenstelling tot de VN-Veiligheidsraad.

Sinds het begin van de bombardementen op de dag na kerst zijn in Gaza honderden doden gevallen, waaronder veel kinderen. Meer dan duizend gewonden liggen in ziekenhuizen die nauwelijks nog medicijnen hebben. De bevolking collectief en zonder onderscheid straffen is in strijd met alle internationale verdragen. Rotterdammers wordt daarom opgeroepen op vrijdag 2 januari om 19.00 naar het Beursplein te komen om hun stem te laten horen tegen het geweld en de halfslachtige houding van de Nederlandse regering.

De oproep wordt ondersteund door de SP Rotterdam, PvdA Rotterdam, Doorbreek de Stilte (PvdA), GroenLinks Rotterdam, D66 Rotterdam, Palestina Komitee Rotterdam, Stichting Palestina, Nederlands Palestina Komitee (NPK), Een Ander Joods Geluid, Palestijnse Gemeenschap Nederland (PGN), PPMS, Al Awda, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) en Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR).

Zie de website van SP Rotterdam, hier.

3 gedachten over “Rotterdam demonstreert vrijdag

  1. Helaas is het niet alleen Nederland, maar zijn het alle landen die de Palestijnen laten stikken. Maar we leven nu eenmaal in Nederland en wij zijn met elkaar het erover eens dat de grondwet hier gerespecteerd dient te worden en die gebiedt ons dat we er alles aan moeten doen om het internationaal recht te bevorderen en mensenrechten waar dan ook ter wereld te verdedigen.

    Tevens gaat ons Nederland er prat op het gegeven dat wij eerlijk en gewichtig op internationale zaken oordelen. Hier zien we niets van terug aangaande de Palestijnse kwestie. Het is een schande te noemen dat wij ons in Nederland zo erg door zionistische propaganda en Amerikaanse retoriek laten leiden.

    Stel je eens voor dat in één weekend 300 Israeliers uit Tel Aviv de dood vonden door Palestijnse luchtaanvallen. Het huis was te klein geweest. Waarschijnlijk hadden we in Nederland een nationaal moment van stilte gehad, hadden Nederlandse leiders zich fel uitgesproken tegen ´deze grove daad tegen de mensheid´ en stonden Nederlanders in de rij bij de bloedbanken om bloed af te staan voor de Israelische gewonden en stonden vrijwilligers paraat om in Israelische ziekenhuizen te helpen en om in Israelische legerkantines de afwas te doen of om de wc’s te boenen.

    Ook was er begrip geweest voor niet alleen het liquideren van de Palestijnen in Gaza, maar ook voor de Palestijnen in de Westbank en in Zuid Libanon. De mogelijk duizenden Palestijnse slachtoffers die dan zouden vallen, zouden allemaal de in de ogen van Nederlanders de terechte prijs zijn voor de Israelische doden. Immers, bijna 300 Israeliers doden is een doodzonde.

    Los van het feit dat ik persoonlijk iedere dode, van welke zijde dan ook, teveel vind, geeft mijn voorbeeld niet alleen aan hoe dubbelzinnig de Nederlandse houding is, maar onderstreept het vooral het feit dat een Arabisch-Islamitisch mensenleven zoveel minder waard is in de Nederlandse politiek dan een zogenaamd ´westers´ mensenleven, inclusief de Israeliers.

    Nee, na de inmiddels ruim 300 doden aan Palestijnse zijde (waarvan vele burgers en onder de 18) durft onze zwakke minister van Buitenlandse Zaken niet alleen de schuld uitsluitend bij Hamas neer te leggen, maar ook nog eens de verantwoordelijkheid voor het eind maken aan deze waanzinnige slachtpartij bij Hamas neer te leggen. Alsof Israel niet een bezettende macht is, alsof het niet meer dan natuurlijk is dat een bezet volk zich tegen de agressieve bezetter richt en alsof het niet zo is dat Israel en het westen en dus ook Nederland, niet zelf gezorgd hebben voor een totaal inhumane situatie in Gaza door de wettige en eerlijk gekozen politiek te boycotten en de bevolking hierdoor iedere hulp uit het buitenland te ontnemen?

    Als ik een Nederlandse politicus zou zijn zou ik de ogen uit mijn kop schamen dat door mijn goedkeuren, want dat is het uiteindelijk, een volk zo aan zijn lot wordt overgelaten en dat met mijn goedkeuren een staat mag bezetten en een volk mag laten uithongeren, het bezette volk van alle mensenrechten te ontnemen en te isloleren. Maar ik zou me misschien nog het meest rot voelen vanwege het feit dat dat land, dat alle mensenrechten aan de laars lapt, van mijn regering dezelfde egards krijgt als bijvoorbeeld Zweden.
    Waar zijn we toch in godsnaam mee bezig?

  2. Imad, Je slaat de spijker op ze’n kop,maar er is meer nodig en dat is het onder ‘hun’ neus brengen misschien wel ‘duwen’ en dat lukt schijnbaar niet,want als dat wel zo zou zijn dan, kwamen er meer reacties ook van het CDA en VVD en die moeten wij aan de ‘kaak’stellen. J.F. Verhagen

  3. Imad: Waar zijn we toch in godsnaam mee bezig?

    Ik weet het ook niet, Imad. Maar ik zal mijn best doen om morgenavond in Rotterdam er bij te zijn. Oorlog en geweld lossen nooit iets op. Integendeel, ze verharden de situatie alleen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *