Smerige beelden

Het amateurfilmpje dat gemaakt is van de luchtaanval op een groep politiegenten die net hun diplomering vierden is verwijderd van YouTube. Maar hier is het wel te zien. Doden en stervenden. Niet voor zwakke magen.

3 gedachten over “Smerige beelden

  1. Al jazeera engels (jawel, ik kijk niets anders meer deze dagen) had een intervieuw met een Noorse arts, Mads Gilbert, die vanmiddag als eerstr en enige arts gaza binnen is gekomen. Het ws erg schokkend wat deze man te vertellen had. Ten eerste, in tegenstelling tot wat ik vanmiddag op BBC hoorde van een Israelier (lerner of zoiets) die vertelde dat Israel trucks met hulpgoederen binnen had gelaten, en als ze niet aangekomen waren dan had Hamas ze onderweg onderschept. Maar deze noorse arts vertelde dat alles nog buiten staat boj de rafah crossing. 45 artsen uit saouedie arabie, met 2 veldziekenhuizen, trucks vol met hulpgoderen, ze worden gewoon niet binnengelaten, dus die Israelsiche meneer staat weer te liegen. Affijn, bijna een kwart van de doden zijn vrouwen en kinderen, hiermee is neit gezegd dat alle mannen hamas mensen zijn, er zijn slachtoffers bij van 75 jaar. Dus ook veel mannelijke burgers. 40 % van de gewonden zijn vrouwen en kinderen. Over de aard van de wonden, deze dokter heeft nog nooit zulke wonden gezien. Veel brandwonden, maar ook lichamen in een ruk scherp in tweeen gesneden. Ook de brandwonden waren volgens hem vreemd. Wat hij daarmee bedoelt weet ik niet. maar hij zegt dat er weeer veel vreemdsoortige bommen zijn gebruikt (ik denk dan gelijk, Gaza wordt als laboratorium voor nieuwe wapens gebruikt).Alle ramen zijn uit eht ziekenhuis, en eth si erg koud en regen. De ziekenhuis staff werkt 24 uur achter elkaar, en de meest basale dingen zijn neit aanwezig, zoals verband, verdoving etc.
    Sorry, ik wil jullie oudjaarsavond niet verpesten, maar voor mij geen feest, dit geweld gaat gewoon door.

  2. Voor mij ook geen feest hoor Trees. Ik moet de hele dag aan die mensen in Gaza denken. Als ik dan dat zielige gedoe In Israel zie hoe bang ze zeggen te zijn voor die afschuwelijke bommen. Als je dan die raketten zie. Het zal best zijn dat het angstig is, maar kijken die mensen geen tv of zo? Dat ze het verschil niet zien tussen die raketten van Hamas of dat wapentuig van hun leger?
    Zaterdag kom ik naar Amsterdam en probeer nog een paar kennissen mee te nemen vanuit Zeeland.

  3. Ook ik ben alleen thuis gebleven. Geen zin in al dat feestgebeuren. En buiten knallen ze er de hele dag al oplos.
    Nog anderhalf uur en dan is het hier weer voorbij.
    De lucht staat nu al stijf van de kruitdampen en de dieren zijn de stuipen weer op het lijf gejaagd.
    De staatskast is weer gespekt en de grote heren zullen wel aan de borrel zitten.
    Het nieuwe jaar kan beginnen!

    ‘k Denk aan jullie en wens jullie en alle Palestijnen veel kracht en sterkte toe en zou met heel mijn hart wensen dat het over anderhalf uur, zoniet direkt, ook voor hen allemaal voorbij zou zijn.
    Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *