Nieuws

Vanavond, Netwerk, Nederland 2 om 20.25, is onder andere ‘onze’ Trees Kosterman te zien.

Tip voor wie alles bij wil houden, verreweg de meest volledige nieuwsbrief over Palestina/Israeël is de digitale nieuwsbrief van werkgroep Keerpunt. Van Guus Hoelen en Meindert Dijkstra. Daar kun je je op abonneren, E-mail: secretariaat@werkgroepkeerpunt.nl, met vermelding van ‘aanmelding NB’

En er zijn meerdere acties gaande, die je ook meestal in die nieuwsbrief ana zult treffen, waaronder de actie voor het boycotten van Israëlische producten, PEACE consumers, hier.

12 gedachten over “Nieuws

  1. Ik vond het maar een treurig makende reportage.
    Niets over het onderliggende probleem van de bezetting.
    En de verwachting dat het alleen maar erger kan worden.
    De enige hoop is het ontwaken van Amerika.

  2. Johan U. Ik heb de reportage gezien, het ging niet over de bezetting maar over het verhaal van deze 2 vrouwen.

    Ik vond het een beknopte maar goede reportage.

  3. Ik heb het ook gezien. Trees deed het uitstekend. Wat naar mijn idee niet duidelijk genoeg was voor de argeloze kijker: dat de andere Nederlandse, mevrouw Beumers, niet in Israël woont, maar in een illegale nederzetting in bezet Palestijns gebied.

    Het is diep treurig dat zulke Nederlanders meewerken aan de illegale bezetting en kolonisatie van Palestijns gebied en de schending van internationaal recht… Mijn tip voor de Nederlandse overheid, die het internationaal recht zo hoog in het vaandel heeft: alle Nederlanders die zich in illegale nederzettingen in bezet gebied vestigen en zo met de bezetter collaboreren het Nederlanderschap ontnemen.

  4. ik ben niet helemaal tevreden, veel te beknopt, ik heb juist heel veel gesproken over “de bezetting” dat dat de reden is voor alles etc. etc. etc., maar daar heb ik niks van teruggezien. Nou ja, zo werkt dat bij televisie.

  5. Ik vond het enig om jou en Ali te zien, Trees, en te zien dat jullie mooie meiden ook foldertjes aan het ronddelen waren, maar wat inhoud betreft was het heel weinig. En weer die luie journalistenformule: zet twee tegenstellingen naast elkaar en laat die het werk maar doen.
    Jammer. Want er mag juist nu wel eens meer aandacht komen voor de Palestijnen die in Israel wonen.

  6. Niet te somber, Trees. Wat er resteerde na de montage, was duidelijk. En het kan de kijker niet zijn ontgaan dat jij erkent dat de Palestijnen onderling verdeeld zijn en dus openlijk durft te relativeren, terwijl je Nederlandse opponente strak in het spoor van haar held Bibi bleef lopen en geen enkel vraagteken durfde te zetten.

    En jullie dochters worden almaar knapper!

  7. Ja, de uitzending was kort maar waar het “onze” Trees betreft veelzeggend aangaande haar persoonlijkheid.
    Mensen onder ons, die soms langdurig in de bezette gebieden hebben doorgebracht( waaronder ik ook de Palestijnse dorpen en steden reken die binnen Israel gelegen zijn), hebben door de jaren heen veel te verduren gekregen van het getreiter en gediscrimineer door de Israelische militairen. Boekdelen kun je daar over volschrijven (En misschien doe ik dat op een keer)(Geef me een beetje van je schrijftalent Anja!!!)

    En dan komt Trees in beeld, Aan de ene kant opkomend voor haar Palestijnse mensen en tegelijkertijd toch ook het Israelische volk niet vergetend.
    Als zij hulp nodig hebben is zij de eerste die haar deur voor hen zal openen.
    Wat een karakter en wat moedig na alles wat er steeds maar weer rondom haar gebeurt.

    Hoe tegenovergesteld is de mentaliteit van de “dame” die mee gedaan heeft aan het landje pik. Zij ziet de Palestijnen niet staan, stelt haar eigen hachje, ten kostte van anderen, boven alles.
    Nee, geef mij dan Trees maar en niet te vergeten haar man en dochters. Kranige mensen!!

    Gerrie

  8. hai trees,

    wat leuk om je zomaar voorbij te zien komen in mijn huiskamer:-)
    en inderdaad je meiden zijn erg mooi:-)
    t verhaal van de bezetting blijft onderbelicht. in bijna alle reportages lijkt t erop alsof de makers liever niet worden geconfronteerd met de bezetting.

    kus voor jou en de meiden.

  9. Gisteravond in netwerk Annelies Kisch gezien samen met twee pro Israeliers. Het was weer zoals gewoonlijk. Suggestieve vragen en als Annelies iets ten nadele van Israel of Hamas iets in bescherming nam werd er gelijk teruggeschreeuwd. De gespreksleider kwam er niet tussen. Ik moet dan altijd aan Joris Luijendijk denken

  10. Corrie, Dat heb ik ook gezien, wat een moedige vrouw, ze is niet meer zo jong en gaat geregeld naar het chekpoint om soldaten in de gaten te houden, ze registreert op een waardige manier de handelswijze van de soldaten t.o.v. de palestijnen die er doorwillen, ze laat zich niet wegsturen, ze brengt die gasten in verlegenheid door er alleen maar met haar neusbovenop te staan.

    Ik stond ook versteld van de vijanigheid van beide heren (interview) tegenover deze dame, ik vind haar moedig, ze hoeft dit nl. niet te doen maar ze vind dat ze iets moet doen.

    Zij is ook een Joodse vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *