Jeruzalem op woensdagavond

We zijn in Jeruzalem, Jan, Joes en ik. We zitten in onze favoriete hang-out in Oost-Jeruzalem waterpijp te roken.

We hebben geprobeerd om Gaza vandaag al te bereiken, maar dat is niet gelukt. De grens gaat dicht om vier uur – zeg maar dat het bewakingspersoneel van de gevangenis die Gaza heet graag op tijd naar huis wil, en dan heb je pech. Het lukte bijna, vliegtuig landde op tijd, omdat er geen toeristen waren stonden er geen rijen, vandaag had niemand zin om ons eens aan de tand te voelen waarom wij zo nodig naar Gaza moesten, dus we gleden zo langs de loketten, onze koffers waren er ook zomaar, alleen – toen was de afgesproken taxi niet op tijd. En toen kwamen we een half uur tekort.
Jammer, want onze tijd is zo kostbaar.

Morgenochtend vroeg proberen we de oversteek nog eens.

8 gedachten over “Jeruzalem op woensdagavond

  1. Heel veel succes Jan, Joes en Anja. En ook heel veel sterkte. En ook van mij heel veel liefs voor de mensen in Gaza.
    Ik zag van de week nog een reportage op BBC van Jeremy Bowen. Hij was in Zeithoen. Hij sprak daar met een meisje en haar oudere broer. Ze hadden alleen elkaar nog. Huis in puin, alles kwijt. Ik had zo met hen te doen. Ik had ze wel in mijn armen willen sluiten.

  2. Ook van mij en succes, voor zover je dat woord kunt gebruiken, maar er zullen zeker dingen zijn, waar je dat wellicht toch voor nodig hebt.

  3. Goeie reis en veel sterkte . Alle schade aan materiaal en mensen met eigen ogen aanschouwen , maakt het denk ik namelijk nog heftiger .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *