8 gedachten over “Even weg

  1. Je zult er wel hard aan toe zijn, Anja. Neem het er even van, als je kan. Die ellende gaat je vast niet in de koude kleren zitten.

  2. Zo is dat, Ria. Gaza heeft altijd al het tegenstrijdige effect op ons van doodop terugkomen en tegelijkertijd gemotiveerder dan ooit om door te gaan – en dat was nu wel even in het kwadraat. Dus wel eerst alle verslagen afgemaakt – straks staan die me niet meer zo levend voor ogen – en dan zachtjes een beetje instorten en bijkomen.

  3. Prima idee, Anja. Ik hoop dat je iets heel erg leuks gaat doen, dit weekend. Al was het maar luieren met de katten. Zachtjes instorten is prima, zolang je maar niet verder gaat, hoor. Sterkte en ik hoop dat je even heerlijk kunt ontspannen.

  4. Doen Anja en geniet ervan met volle teugen!!
    Plak er gelijk maar een weekje achter aan, het is je van harte gegund!!!

    Hartelijke groet,
    Gerrie

  5. Protesten van 1tot 8 maart a.s. in Canada.

    Dat Gaza wederom door Israël tot puin is geschoten is een feit. Wereldwijde protesten hiertegen, ook in Canada en en vele andere landen, zijn een logisch gevolg. Van 1 tot 8 maart wordt in Canada en vele andere plaatsen in de wereld, voor de vijfde keer aan universiteiten een anti-apartheidsactie tegen Israël gevoerd.

    Door twee Canadese universiteiten worden wel acties op de campus toegestaan, maar een poster voorstellend een Israëlische gevechtshelicopter dat een granaat afschiet op een Palestijns jongetje, niet. Daartegen rijst protest op van de kant van de studenten.

    Het verbod op de poster door een behoudende leiding van de universiteiten werkt echter averechts en doet het protest aan kracht toenemen. Zover na te gaan is het ‘Christelijk betrokken’ Nederlands Dagblad het enige medium dat gisteren hieraan aandacht heeft besteed.

    Die gewraakte poster is een afspiegeling van wat er in werkelijkheid decennia lang jegens Palestijnen gebeurt. De kritiek op deze poster slaat niet terug op de makers maar op al diegenen die een verfoeilijk Apartheidsregiem verdedigen en in stand houden. Het is te wensen dat ook hier in Nederland studenten en niet alleen zij, een luid protest laten weerklinken zodat aan deze nachtmerrie een einde komt.

    Organisatie: http://apartheidweek.org/
    en
    Artikel en poster in Nederlands Dagblad: http://www.nd.nl/artikelen/2009/februari/27/rel-om-protestposters-tegen-israel-in-canada?#comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *