PvdA: Doorbreek de stilte

De werkgroep Doorbreek de stilte van de PvdA heeft een belangrijke doorbraak binnen de partij bewerkstelligt. Zonder dat ze in stemming genomen hoefden te worden, bij acclamatie, zijn drie belangrijke moties aangenomen. Geleficiteerd! Clara, Max, Bert en de anderen die zich er zo voor ingezet hebben: we zijn weer een belangrijke stap verder.

Bericht van Clara Legêne:

Gisteren, op 15 maart, heeft het partijcongres van de PvdA met algemene stemmen en een positief preadvies van het partijbestuur drie actuele moties inzake het Midden-Oosten aangenomen.

De eerste motie betreft een onderzoek naar de mogelijke oorlogsmisdaden van de kant van Israël in de recente uitbarsting van ellende.

De tweede motie betreft het bevriezen van de voorgenomen verdieping van de relatie tussen Israël en de Europese Unie.

De derde motie betreft een pleidooi voor een studie door de Adviesraad Internationale Vraagstukken over dit zich al zo lang voortslepende conflict in het Midden-Oosten.

De volledige motieteksten zijn hier te lezen.

De moties zijn opgesteld door ‘Doorbreek de Stilte’, een PvdA-werkgroep. Wij ervaren deze congresuitspraak als een bewijs dat de publieke opinie inderdaad zichtbaar aan het kantelen is. Dat is, bij alle uitzichtloosheid in Gaza en op de Westoever, toch een lichtpuntje.

Het voelt alsof het toch kan en zal gaan lukken het massieve rotsblok van paradigma 1 en 2 van zijn plek te duwen. En te laten zien wat een enorm onrecht eronder verborgen ligt.

9 gedachten over “PvdA: Doorbreek de stilte

  1. Gefeliteerd en dan met naam hier Clara, met het feit dat deze belangrijke stap is genomen. Jouw vasthoudenheid is beloond en dat verheugt me zeer.

    Ik hoop dat je ons hier op de hoogte houdt van de verdere ontwikkelingen binnen je partij op dit punt.

  2. Dank voor de felicitaties, maar mijn aandeel was niet groter dan dat van de anderen.

    Paul Jan, we houden jullie geïnformeerd. Wie ons manifest ondersteunt, krijgt bovendien de uitgebreide nieuwsbrief (ook te lezen op onze site, hiero.

  3. Ja ja, we weten wel dat jij niet de enige bent die er hard aan getrokken heeft, Clara, maar je bent nu eenmaal een beetje van ons.

  4. Ja, ja, een VEEL BEETJE dan!!! En niet zo bescheiden Clara. Ik neem aan dat, met dank aan jou en alle anderen, jij die anderen hebt wakker geschud. In iedergeval een geweldig resultaat!!
    groet Gerrie

  5. Ja hoor, grieven heb ik tegen de PvdA en sommigen van hun (gewezen) leiders, maar wat constructief is – althans wat IK constructief en positief vind – dat steun ik van harte, van welke partij dat ook komt. Te meer waardering heb ik voor diegenen, die dit in gang zetten en er voor vechten. Daarom
    – nog eenmaal – jullie zijn fantastische en sterke vrouwen.

    Dag, welterusten

    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *