3 gedachten over “Zalig Pasen

  1. Mooi plaatje en goed gevonden, maar loopt Mozes de verkeerde kant niet uit?

    Pesach – Pasen vallen dit jaar samen.
    Fijne dagen voor iedereen waarbij we niet vergeten mogen dat juist vanwege het Pesachfeest de Palestijnen extra, door Israel, opgesloten zitten omdat het feest anders, door hen, niet gevierd kan worden.
    Groet Gerrie

  2. Ja, je hebt daar gewoon opgesloten en nog feestelijk extra opgesloten. Ik heb een keurig lijstje gehad van het Israelische leger waarop staat op welke dagen de gevangenen in Gaza ook geen bezoek mogen ontvangen omdat de bewakers dan vrij hebben.

  3. Goede Pasen vanuit Utrecht ook. Bij ons vannacht gasten uit de moskee en uit Roemenië en Indonesië in de katholieke eucharistieviering gisterenavond. Het vuur buiten dat diende als bron voor het aansteken van de paaskaars was mooi en heerlijk warm op de prachtige zwoele voorjaarsavond. De donkere kerk met allemaal een klein kaarsje, de misdienaars en -dienaressen die alle kaarsen aanstaken in de kerk. Gewoon heel sfeervol en fijn om rond middernacht nog een drie kwartier samen te zitten met een kopje thee en paasbrood in de warmte met elkaar. Ik vertelde dat jij foto’s had gemaakt van de wake bij Schiphol van o.a. de basisbeweging en dat ik degene die naast me zat daar op die foto had gezien. Ik vertelde van je laatste bericht over de meneer die gescreend wordt. We hadden een interessant gesprek. Goede en zalige Pasen allemaal die dit lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *